oud goud

Je hebt het vast ergens in huis liggen; oud goud. Denk bijvoorbeeld aan gouden sieraden of gouden munten waar je de waarde wel van zou willen weten, of een verzameling waar je een mooie prijs voor zou willen ontvangen. Lever het in, want dit levert geld op! Lees hier waar je rekening mee moet houden bij de verkoop, welk goud de meeste waarde heeft en wat de voordelen van verkoop zijn.

Hoe gaat goud verkopen in zijn werk?

Als je goudwaren hebt waarvan je benieuwd bent naar de waarde dan breng je ze bijvoorbeeld naar een goudhandel zoals Feddema. Jouw eigendommen worden daar zeer secuur en zorgvuldig bekeken. Vervolgens wordt het getaxeerd en wordt er een eerlijke prijs geboden op basis van de actuele goudkoers. Mocht je akkoord gaan, dan kan de betaling direct contant of per bank worden uitbetaald. 

Waarom zou jij je goud verkopen?

Als je toch niets meer met je oude goud doet en het maar ligt te liggen, waarom zou je dan niet jouw oud goud verkopen? Goud levert op de huidige markt veel geld op.  Afhankelijk van het goudgehalte, de staat en de leeftijd van het goud en de verzamelwaarde. 

Welke soorten goud zijn er?

De waardebepaling van je oude goud is gebaseerd op het karaatgehalte. Karaatgehalte is gebaseerd op de goudprijs van zuiver goud, dit is 24 karaat. Echter, is het ongebruikelijk dat juwelen vervaardigd zijn uit 24 karaat goud, aangezien zuiver goud te zacht en kwetsbaar zou zijn voor dagelijks gebruik. In Nederland zijn juwelen vaak te vinden in 14, 18, 20, en 22 karaat, waarbij juwelen van 14 karaat het meest voorkomen.Controleer eenvoudig welk karaatgehalte je gouden waar heeft. Dit doe je door te kijken naar het keurmerk dat erin is geslagen. Dit maakt het gemakkelijk om de karaat-waarde te identificeren. 

Groen goud: de kunst van recyclen

Omdat goud een kostbaar metaal is, is het belangrijk dat het effectief gerecycled wordt zonder dat de kwaliteit vermindert. Door je oude goud te verkopen, draag je bij aan het recycleproces van goud. Zo vermindert de vraag naar nieuw gedolven goud en ondersteun je de circulaire economie. Dit is de economie waar grondstoffen zo veel mogelijk worden hergebruikt en zo min mogelijk nieuw materiaal nodig is en dat draagt weer bij aan een duurzamere wereld.

Waar wacht je op?

Kortom, het verkopen van oud goud kan financieel voordelig zijn, bijdragen aan duurzaamheid, en persoonlijke of financiële doelen ondersteunen. Het is wel belangrijk om een betrouwbare koper te vinden die een eerlijke prijs biedt voor uw goud, want inkopen van oud goud is een gespecialiseerd beroep. Met de juiste voorbereiding kan het verkopen van je oude goud een lucratieve ervaring zijn.

Door admin