elektrische-auto-met-grote-actieradius

Is het tijd voor een nieuwe auto na je je rijbewijs hebt gehaald? Dat is natuurlijk een van de leukste dingen om te doen! Maar vergeet niet te denken aan een verzekering die bij de auto past. Hier vind je enkele tips om aan te denken.

Het verschil

Een autoverzekering heb je in 3 soorten:

– Allrisk

– Beperkt Casco

– WA

Allrisk is vanzelfsprekend de verzekering die nagenoeg alles dekt. Hierdoor is dat natuurlijk ook de duurste verzekering. Deze gebruik je als je een gloednieuwe auto hebt en je zeker wilt zijn dat de meeste schades worden gedekt. Beperkt casco dekt ook vele schades en is vooral voor de auto’s vanaf 6 jaar oud bedoeld. Omdat de premies lager uitvallen en de auto ook een stuk minder waard is vanwege de afschrijving, is dit dan de beste keuze. Voor auto’s die ouder zijn dan 12 jaar kan de standaard WA verzekering genoeg zijn. Deze heeft een lage premie, maar dekt ook enkel aanrijdingen veroorzaakt door een ander. Schade door bijvoorbeeld hagelbuien en ander onheil wordt dan niet gedekt.

De laagste prijs of toch niet?

Het klinkt vaak aantrekkelijk om een verzekering zo goedkoop mogelijk te kiezen. Kijk toch wat verder dan alleen de laagste maandpremie. Vaak gaat dit gepaard met een hoger eigen risico, wat betekent dat jij bijvoorbeeld 150 of 300 euro mag bijbetalen als er schade is. Vaak is een lage prijs zonder eigen risico de meest aantrekkelijke vorm bij een verzekering. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een no-claim beschermer te kiezen: je betaalt extra per maand, maar bij schade val je niet terug op de no-claim ladder. Dit geldt overigens alleen voor het bedrijf waar je verzekerd bent!

Online vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken is voor veel autobezitters erg interessant. Het geeft een duidelijk beeld van dekkingen en voorwaarden en maakt het afsluiten van je autoverzekering een stuk makkelijker. Vaak krijg je ook nog eens extra korting of andere voordelen als je via een vergelijkingswebsite afsluit.             

Door admin