minder inkijk

Of je nu in een drukke straat woont met veel voorbijgangers of iets te nieuwsgierige buren hebt: het is vervelend als je last ervaart van mensen die naar binnen kijken in je woning. Hoewel je mensen erop kunt aanspreken, is het waarschijnlijk effectiever om voor meer privacy bij je woning te zorgen. Zó verminder je de kans op pottenkijkers!

Privacy bij de ramen

De belangrijkste tip: zorg voor voldoende afsluiting bij de ramen. Als je nu nog geen raamdecoratie hebt, kan iedereen altijd naar binnen kijken. Stoffen gordijnen wil je misschien niet de hele dag dicht laten zitten, maar er zijn nog meer mogelijkheden om aan te denken. Zo zijn shutters een ideale oplossing: ze zorgen voor privacy, maar zien er tegelijkertijd stijlvol uit. Je kunt de lichtinval in huis er ook meteen goed mee regelen.

Aankleding in de vensterbank

Het is een idee om niet alleen voor raamdecoratie bij de ramen te zorgen, maar om ook de vensterbank dicht te bouwen. Je wilt natuurlijk nog wel dat er daglicht binnenkomt, maar het is zeker een goede optie om wat decoratie in de vensterbank te plaatsen. Denk aan hoge plantenpotten met opvallende planten erin. Ook beeldjes of figuren staan leuk in de vensterbank. Het is maar net wat jij mooi vindt staan!

Hek als begrenzing bij de voortuin

Wil je een duidelijkere afscheiding creëren tussen de openbare weg of stoep en je voortuin? Plaats een hek die de begrenzing van jouw grond aangeeft. Een afsluitbare poort in het hek maakt al helemaal dat vreemden niet zomaar meer bij je woning kunnen komen. Je hoeft het poortje heus niet altijd dicht te hebben, maar bijvoorbeeld ’s avonds en ’s nachts geeft dat toch wel een veiliger gevoel.

Meer begroeiing in de voortuin

Je vermindert de inkijk in huis tevens door voor begroeiing in de voortuin te zorgen. Zet er een struik of heg neer, met dichte begroeiing. Ook planten staan hier fraai. Of denk zelfs aan een klein boompje, als je een wat grotere voortuin hebt. Het vraagt dan misschien om wat onderhoudswerk, maar je voelt je zo in ieder geval meer op je gemak in je eigen woning.

Gesloten voordeur

Heb je een voordeur met een raam erin? Ook dat kan vervelend zijn, bijvoorbeeld als je meer privacy wilt hebben als er een vreemde aan de deur staat. Denk erover na om de deur te laten vervangen voor een gesloten deur, waar geen raam in zit. Dat is ook nog eens veiliger, want je maakt het inbrekers moeilijker! Mooi meegenomen.

Door admin