nee tegen wegwerpkleding

In de huidige samenleving wisselt men snel van kleding en zitten kledingkasten vaak overvol. Veel mensen gaan ieder half jaar wel een nieuwe garderobe shoppen. Dat is vrij belastend voor het milieu. De kledingindustrie is immers behoorlijk vervuilend voor de maatschappij. Het is dan ook veel beter om te investeren in goede kleding van duurzame merken, of om tweedehands kleding te shoppen en deze kleren een nieuw leven in te blazen. Hieronder vind je daarom een aantal tips om bewuste kledingkeuzes te maken voor planeet, mens en dier.

Maak bewuste keuzes 

Het is slim om bewuste keuzes te maken als het om kleding gaat. Ga na als je in het pashokje staat, of je niet al iets soortgelijks in je kledingkast hebt hangen. Wat moet je bijvoorbeeld met twee zwarte jurkjes of drie blauwe high-waisted jeans? De kans is groot dat je maar een van deze kledingstukken gaat dragen. Laat dat jurkje of die spijkerbroek dus lekker in de winkel achter, wel zo goed voor het milieu!

Kies voor tweedehands mode 

Een andere manier om de wereld minder te belasten is door tweedehands kleren aan te schaffen. Op deze manier is er minder druk op de kledingindustrie. Er hoeven nu geen nieuwe kledingstukken worden geproduceerd om mensen in hun behoeften te voorzien. Je kan bijvoorbeeld naar een vintage winkel gaan om daar oude hippe kleding te scoren, maar ook kringloopwinkels zijn een perfecte manier om tweedehands mode te vinden. In kringloopwinkels ligt de prijs ook wat lager, dus dit is een goede manier om je portemonnee ook wat minder te belasten. De wereld blij, jij blij en je portemonnee blij – een gouden combinatie!

Repareren in plaats van kopen

Niets is zo vervelend als kapotte kleding. Een gaatje in je favoriete blouse: voor veel mensen is dit een goede reden om de blouse dan weg te gooien. Dat hoeft helemaal niet! Een goede kleermaker kan dit gaatje prima repareren. Het is een goede manier om de wereld wat minder te vervuilen: als iets kapot is, laat het dan repareren! Dit scheelt ook nog eens erg veel geld, want nieuwe kleding is niet alleen vervuilend maar ook nog eens duur.

Duurzame kleren van het merk Tenue 

De meeste mensen zullen nog nooit van het kledingmerk Tenue gehoord hebben. Dat is zonde, want dit merk staat voor kwaliteitsvolle en modieuze kleding. Het investeren in goede kleding die lang meegaat, is een van de beste tips om de wereld een stukje mooier te maken. De kleding van Tenue is gemaakt van goede materialen die lang meegaan en die niet zo belastend voor het milieu zijn. Daarnaast is de stof stevig, flexibel en zacht, waardoor elk kledingstuk comfortabel is. Zo heeft Tenue prachtige jeans van kwaliteit stof, waardoor de pasvorm ongetwijfeld als gegoten zit. Zo bestaat het assortiment uit trendy spijkerjasjes, maar ook uit stoere hoodies en modieuze petjes. Er zit dus voor ieder wat wils bij!

Zeg jij ook nee tegen de wegwerp trend?

Wil jij de wegwerp trend ook tegen gaan, zorg dan voor bewuste keuzes in je kledingkast. Probeer kapotte kleding wat vaker te (laten) repareren, kijk ook eens naar tweedehands kleding en kijk bij het kopen van nieuwe kleren eens naar de kernwaarden van het kledingmerk.

Door admin