bellen-leuker-dan-appen

Waar je ook gaat of staat, overal zie je mensen die voortdurend naar het schermpje van hun smartphone staren. Dit is de nieuwe vorm van communiceren. We spreken elkaar niet meer, maar we appen elkaar. Het gaat ook steeds gemakkelijker, want je hoeft niet eens meer een abonnement te hebben. Met prepaid koop je een aantal belminuten en data in. Ga je prepaid vergelijken, dan zullen veel mensen steeds eerder voor meer data dan belminuten kiezen omdat bellen helemaal uit is. Zo kun je met de prepaid van Simyo goedkope internet abonnementen aanschaffen. Maar is appen daadwerkelijk beter dan bellen? Hierbij enkele argumenten waarom bellen toch veel beter en leuker is dan appen.

Direct duidelijkheid

Zelfs over de meest kleine onderwerpen kan er urenlang heen- en weer geappt worden, vooral omdat appjes niet altijd even goed begrepen worden. Waarom waag je dan niet gewoon een telefoontje? Je kunt direct uitleggen wat de bedoeling is en je hebt binnen enkele seconden duidelijkheid. Ook met prepaid van Simyo, zul je genoeg belminuten per maand kunnen inkopen, zodat je snel even kunt bellen om direct duidelijkheid te hebben.

Simpel

Bellen is gewoon veel simpeler dan appen. Je hoeft maar één icoontje aan te klikken en je hebt al contact. Appen is veel lastiger, het duurt langer en er is nog steeds kans dat je uiteindelijk nog geen duidelijkheid hebt. Dus waarom moeilijk doen als het met bellen ook makkelijk kan? Niet zo veel belminuten ter beschikking? Ga even prepaid vergelijken en je vindt zeker een aanbieder die voldoende belminuten aanbiedt.

Geen autocorrectie

Autocorrectie kan een heel handige functie zijn tijdens het appen, maar veel vaker vinden mensen het maar irritant. Je krijgt soms volledig cryptisch omschreven appjes binnen, omdat woorden automatisch door autocorrectie worden gecorrigeerd. Dit maakt de onduidelijkheid alleen maar groter en je bent meer tijd kwijt met het appen.

Geen trillende of ringende telefoon

Je kent het vast wel: je bent in gesprek met iemand, maar deze persoon heeft ondertussen ook een app-gesprek. Om de paar seconden begint de telefoon te trillen omdat er weer een appje binnenkomt. Je gesprekspartner kan het niet laten en tijdens het gesprek kijkt hij of zij telkens op de telefoon. Dit is er irritant en verpest een goed gesprek. Even een belletje is handiger en je kunt je telefoons opzij leggen om een goed gesprek te voeren.

Geen berichtjes naar de verkeerde persoon

Soms heel gênant: het sturen van een appje naar de verkeerde persoon. Vooral heel erg als er in het appje iets staat dat niet gelezen mag worden door die persoon of als er iets over hem of haar in het appje staat. Met bellen heb je daar geen last van. En mocht je toch per abuis de verkeerde persoon bellen, dan is het simpel opgelost door te zeggen dat je het foutieve nummer gebeld hebt.

Door admin