kussens voor zetel

Heb je een nieuwe zetel gekocht? Dan heb je natuurlijk enkele leuke kussens nodig om je zetel op te fleuren. Kussens voor in de zetel zijn functioneel maar zorgen ook voor decoratie. Je kan met een kussen vele kanten uit. Misschien wil jij wel enkel kussens om te versieren. Maar het kan ook zijn om bijvoorbeeld je zitdiepte te verkleinen of gewoon omdat een zetel met kussens heerlijk zit. Tegenwoordig heb je kussens in allerlei verschillende stoffen, kleuren, formaten en texturen. Zo kan jij opteren voor kussens die perfect bij jouw nieuwe zetel passen. 

Combineer verschillende stijlen kussens

Een bank vol kussens is oh zo gezellig. Bovendien is het tof om te gaan voor een mix van kussens. Het hoeft niet altijd even braaf te zijn. De kussens kunnen verschillen van stof, uitstraling, print of formaat. En toch kunnen ze bij elkaar en bij de rest van het interieur passen. In je huis heb je vast wel een kleurenpalet waar je je een beetje aan houdt. Een modern huis heeft vaak zwart en wit als basiskleuren, een landelijk huis eerder beige tinten. Als je voor de kussens ook kleuren kiest die in het kleurenpalet van de rest van het interieur liggen, kan er niets verkeerd gaan. Het interieur blijft op die manier mooi in balans! Het is leuk om te zoeken naar spannende combinaties. Hiermee bedoelen we verschillende texturen, contrasterende kleuren, verschillende lagen en formaten. Combineer dus bijvoorbeeld kussens met een leuke print met een effen kussen, zo bewaar je toch weer de rust en wordt het niet te druk. Bovendien hoeven je kussens ook niet per se op je zetel te liggen, heb je ergens een gezellig bankje staan, vul het op met leuke kussens. 

Plaids voor in de zetel

Nu heb je misschien al je kussens gekozen, maar je mist nog een gezellige plaid om onder te kruipen op koude winterdagen. Je plaid pas je best aan aan een kleur die terugkomt in je kussens. Dat geeft een extra leuk effect en dan kan je de plaid ook als decoratie gebruiken en overdag over de zetel heen hangen. Een plaid is eigenlijk gewoon een onmisbaar accessoire in je huis. Zeker als jij een koukleum bent (of als je gewoon simpelweg van gezelligheid houdt). Bovendien heb je tegenwoordig plaids in allerlei verschillende stoffen, denk maar aan katoen, linnen, velours, velvet, noem maar op. Dus fleur je huis helemaal op met kussentjes voor de zetel en een gezellige plaid erbij!

Door admin