indoor-klimmen-in-Nederland

Hoewel natuurlijk niet iedereen een topsporter kan zijn, is het altijd een goed idee om meer aan beweging te beginnen doen! Tegenwoordig bestaan er oneindig veel mogelijkheden als je op zoek bent naar een leuke activiteit die je regelmatig kan doen – maar klimmen is er toch wel één van de populairste. 

Klimmen mag dan misschien wel een gevaarlijke sport lijken, er bestaan ook heel wat minder riskante varianten die eigenlijk iedereen kan doen. Waarom zou je nu moeten klimmen en wat zijn de voordelen? Het volgende overzicht geeft meer informatie! 

Klimmen – spannend, opwindend én heel erg leuk 

Klimmen is een van de beste sporten die je kan doen als je aan je conditie en kracht wil werken. Welke soorten klimmen zijn er nu zoal en welke is voor wie geschikt? 

1. Outdoor klimmen: voor de échte waaghalzen 

Voor de echte waaghalzen onder ons is outdoor klimmen perfect. Het unieke aan deze discipline? Je trotseert een échte bergwand, weliswaar met alle nodige materialen om je veiligheid te garanderen. Zo kan je georganiseerde klimmen meedoen, ondersteund door eventuele lessen, en zelf kiezen of je extra beveiliging gebruikt of niet op basis van je ervaring! 

2. Indoor klimmen: evengoed uitdagend 

Wie graag de spanning van klimmen ervaart maar het nét ietsje minder gevaarlijk wil hebben, is indoor klimmen ideaal. Een indoor klimmuur is geen echte berg en is daardoor iets gemakkelijker te voorspellen dan een bergwand. Dat wil echter niet zeggen dat het eenvoudiger is en daarom worden ook hulpmiddelen als een karabijn, harnas en anker gebruikt. Als je de moeilijkste klimmuren aanpakt kan je alsnog zeker zijn van een heuse uitdaging! 

3. Indoor boulderen wordt steeds populairder 

Ten slotte is het ook mogelijk om aan indoor boulderen te doen. Indoor boulderen wordt steeds populairder en wel omdat er eerst en vooral minder ingewikkeld gereedschap voor nodig is. Het enige wat je nodig hebt zijn goede klimschoenen en een kalk bag. Daarbij kan boulderen gemakkelijk alleen gedaan worden en duurt een parcours ook wat minder lang! 

Indoor klimmen in Nederland! 

Indoor klimmen is duidelijk een populaire sport, net als de varianten erop. Wil je indoor klimmen in Nederland en dat op de juiste manier doen? Dan is vertrouwen op een professionele klimzaal een must. Op die manier haal je niet enkel meer voldoening uit de sport maar kan je er ook nog eens zeker van zijn dat je het veilig doet!

Door admin