kleiner-wonen

Er zijn een aantal momenten in je leven dat je groter gaat wonen. Je gezin groeit, je bent toe aan meer ruimte of met welke andere reden dan ook. Maar er zijn ook situaties, waardoor je kleiner gaat wonen. Dat vergt aanpassingsvermogen. Je moet een aantal belangrijke keuzes maken! Kan die grote bank bijvoorbeeld wel mee? En wat doen we met die enorme loungeset uit de tuin?

Vooraf beslissen

Het is niet de bedoeling dat je alles in een verhuiswagen zet en bij de nieuwe woning pas bedenkt wat wel en wat niet past. Grote kans dat alles dan écht de woning niet in kan en je met je spullen op straat staat. Letterlijk! Ga dus vooraf goed na wat het verschil in vierkante meters is en begin op tijd met opruimen. De selectie maken is niet makkelijk, vraag hulp bij anderen als je er niet uitkomt. Het advies is om zo’n drie maanden voor de verhuizing te beginnen met het maken van keuzes. 

Ruimte besparen

Natuurlijk hoeft niet alles mee naar de nieuwe woning. Je kunt ook best wat dingen nieuw kopen, mits daar financiële ruimte voor is. Zo passen de oude gordijnen vaak niet voor de nieuwe ramen. Ruimtebesparende raamdecoraties zijn vouwgordijnen. Het voordeel is dat vouwgordijnen ook nog eens heel praktisch zijn. Wat bij een kleinere woning ook vaak vervangen moet worden is een eettafel. Die enorme eettafel moet aangepast worden naar een beschaafder formaat. Het kan niet anders!

En de rest?

Aan het eind van het verhaal heb je nogal wat restanten. Er zijn een heleboel plekken waar je overtollige spullen kwijt kunt. Je kunt het bij de Kringloop langsbrengen bijvoorbeeld of bij andere tweedehands winkels. Misschien wil je alles verkopen en doe je dat via Marktplaats of bijvoorbeeld via lokale Facebookgroepen. Er zijn ook goede doelen waar ze blij zijn met je spulletjes. Of je gaat met Koningsdag op een kleedje. Voorkom in elk geval dat goede spullen op de afvalberg terechtkomen…

Door admin