kunstgras

Nu de lente voorbij is en we alweer een maand in de zomer zitten, ben je misschien wel tot de conclusie gekomen dat je een beetje klaar bent met het onderhoud van het gras. Als regen wordt afgewisseld met zon, zoals de afgelopen weken, dan groeit je gras enorm snel en als je het bij wil houden, moet je vaak twee keer in de week dat gras maaien. Daar komt het werk in het voorjaar nog bij als er kale plekken zijn die bijvoorbeeld bijgewerkt moeten worden. Ben je daar klaar mee? Misschien moet je dan kunstgras kopen en laten leggen.

Weinig onderhoud voor kunstgras

Waar normaal gras behoorlijk wat onderhoud nodig heeft, zoals maaien, bemesten, mos er tussenuit halen, trimmen, hoef je kunstgras eigenlijk alleen maar af en toe op te vegen. Hierdoor haal je het vuil eraf en komen de vezels van de mat weer mooi overeind. Dus naast een altijd mooie, groene (kunst) grasmat in de tuin heb je ook veel minder werk dan bij echt gras… Dat kan je al snel een paar uur werk in de maand schelen.

Investering

De aanschaf van kunstgras is eigenlijk het enige geld dat je er aan kwijt bent. Dit is een investering die het in veel gevallen waard is, omdat je verder geen gereedschap hoeft te kopen om het bij te houden en kunstgras minimaal tien jaar meegaat. Daarnaast hoef je nooit spullen zoals kalk en zaad te kopen voor onderhoud. Dus ook al is kunstgras in aanschaf een stuk duurder dan gewoon gras, vaak ben je over de hele levensduur van kunstgras goedkoper uit.

Garantie op kunstgras

Vroeger had kunstgras een niet zo’n goede naam, omdat de kwaliteit een stuk slechter was. Tegenwoordig is hier absoluut geen sprake meer van en gaat het lang mee. Op de meeste merken kunstgras zit tegenwoordig zelfs een garantie van 10 jaar. Deze garantie geldt voor vezeluitval en verkleuring. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo hoog, dat het dus totaal niet verkleurd, ook al ligt het de hele dag in de volle zon.

Heerlijk om op te spelen

Ook voor kinderen om op te spelen is kunstgras erg fijn. Je wordt er niet vies van en er komen veel minder insecten op af dan op echt gras. Daarnaast is kunstgras erg zacht en met de juiste ondergrond, kunnen de kinderen springen en rollen wat ze willen, maar de mat zal niet verschuiven. En ook al is de mat niet van een natuurlijk materiaal gemaakt, er kunnen geen schadelijke stoffen vrijkomen. Een ander voordeel van het feit dat het geen natuurlijk materiaal is, is dat katten hier veel minder snel hun behoefte op doen… iets wat ze op een gewone grasmat maar al te graag doen.

Bruikbaar voor verschillende plekken

Kunstgras kun je voor verschillende plekken gebruiken. Woon je in een appartement of flat en wil je toch dat ‘buitengevoel’ hebben, dan is het misschien een optie om daar kunstgras te leggen. Ook voor grotere oppervlakken in een tuin werkt kunstgras goed. De kwaliteit is tegenwoordig zo goed dat j er alles op kan doen. Niet voor niets dat er tegenwoordig veel voetbalvelden van kunstgras zijn. De welbekende rubber bolletjes hoef je niet op je kunstgrasmat te leggen, je zult er waarschijnlijk niet veel op sliden. 

Door admin