Een houten vloer is prachtig en in diverse kleuren en bewerkingen te verkrijgen. Je kunt hierbij denken aan een afgelakte vloer of een rustieke vloer. De nadelen van deze vloeren zoals krassen, vlekgevoeligheid en geen vloerverwarming heb je niet met keramische houtlook tegels. 

Houtlook tegels hebben de laatste jaren een ware evolutie doorgaan. De afwerkingen in deze materialen is zo divers dat er tegenwoordig meer soorten kleuren in deze keramische tegels te verkrijgen zijn dan in echte houten vloeren. De afmetingen van deze vloeren worden steeds groter en lopen op tot zelfs een lengte van 240 cm lang. Inderdaad, je leest het goed. De planken van 240 cm lang zijn niet van een echte houten vloer te onderscheiden. 

De houtlook tegels zijn verkrijgbaar in een landelijke stijl. Denk hierbij aan de rustieke gebeitste kleuren van licht eiken tot aan donkere kasteelvloeren met zowel veel als weinig noesten in het oppervlak. De noesten zijn in sommige series zelfs echt voelbaar. De verouderde grijze houtlook tegels in de landelijke stijl zijn op dit moment erg in trek. De maatvoering 120x30x1 is op dit moment de meest verkochte maat. 

Naast de diverse stijlen zijn de houtlook tegels ook te verkrijgen in diverse legpatronen. Denk hierbij aan een visgraat verband of honingraat verband. Deze legpatronen zijn ook in diverse kleuren en maten te verkrijgen. 

Het onderhoud van keramisch parket tegels is veel eenvoudiger dan het onderhoud van een echte houten vloer. Doordat deze vloertegels niet vlekgevoelig zijn kun je de kinderen er met een gerust hart op laten spelen en kliederen. De meest voorkomende vlekken zoals vetvlekken zijn eenvoudig met een vaatdoekje te reinigen. Daarbij zijn de tegels hard gebakken en zullen ze hierdoor niet snel krassen. Het verschuiven van stoelen, kasten of andere zware voorwerpen kan eenvoudig op je vloertegel. 

De meeste nieuwe en trendy designs komen uit Italië en worden hier onder de diverse merken en fabrikanten aangeboden. Totaaltegel selecteert met de grootste zorg jaarlijks de nieuwste trends door de fabrieken te bezoeken in Italië. Hierdoor weet je zeker dat je altijd de nieuwste designs in Vianen of Hegelsom kunt bezichtigen. De merken welke o.a. gevoerd worden zijn: 

  • Kronos
  • Cercom
  • Provenza
  • Ceramica Sant’Agostino
  • Cotto d’Este
  • Ergon
  • Colli

Naast het toepassen van de tegels binnen in de woning kunt u de houtlook tegels ook doortrekken in uw terras. Zo creëer je een mooie verbinding van binnen naar buiten. Heb je deze plannen? Vraag bij de betreffende winkel of men ook een serie heeft welke zowel binnen als buiten toepasbaar is. Je dient er wel rekening mee te houden dat de tegels voor binnen een dikte hebben van 1 cm dik. De uitzondering hierop is Cotto d’Este, zij hanteren een dikte van 1,4 cm dik. De terrastegels voor buiten worden geleverd in 2 cm dik of 3 cm dik. De meeste keuze heb je in 2 cm dik houtlook terrastegels. 

Door admin