lening-voor-project

Het lenen van geld kan je helpen om grote aankopen bereikbaar te maken die je met je eigen vermogen niet zou kunnen financieren. Iedereen heeft ambities. Sommige ambities kosten veel geld. Wil jij ze toch waarmaken? Je lening berekenen kan dan erg nuttig zijn.

Nu investeren, later besparen

Door nu te investeren, kun je later besparen. Je betaalt bijvoorbeeld al jaren een torenhoge energierekening en wilt graag besparen op je energie. De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering. Je weet echter dat ze je op de langere termijn veel energiekosten zullen besparen. Op dit moment heb je niet het geld om de zonnepanelen te kopen. Door te lenen, kun je toch direct gebruik maken van duurzame energie. Op langer termijn kunnen de panelen je veel meer opleveren dan wat je aan rente hebt betaald voor je lening. Het aanvragen van een krediet is dus het overwegen waard. Door te lenen, werk je in dit geval dus aan je toekomst.

Schuld

Ook als je al een schuld hebt, is het soms mogelijk om over te stappen naar één overzichtelijke lening. Daardoor betaal je nog maar één bedrag per maand. Vaak is dat een stuk voordeliger dan allemaal losse leningen. Je voorkomt daarmee dat je schuld onnodig hoog oploopt. Je wilt immers graag van je schulden af.

Direct nodig

Indien je geld leent, kun je nu direct meer kopen. Dat is een aantrekkelijk voordeel. Je zou graag een auto willen om naar je werk te gaan. Iedereen die met het OV reist, kent immers het begrip ‘vertraging’. Door te lenen staat je nieuwe auto startklaar en je rijdt er zo mee weg. Indien je was gaan sparen, had je voorlopig nog geen auto gehad. Door te lenen heb je direct plezier van je aankoop en betaal je het bedrag flexibel af tegen gunstige voorwaarden. Vertraging in het OV is voor jou nu dus verleden tijd.

Lening berekenen

Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van verschillende factoren, zoals je woonsituatie, je netto -inkomen en je huur- of hypotheekbedrag. Een inschatting maken van het bedrag dat je kunt lenen is uit je hoofd dus een beetje lastig. Je lening berekenen kan eenvoudig via een online rekenmodule. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Wil je ook werken aan je toekomst? Informeer dan hoeveel jij kunt lenen.

Door admin