vleermuizen

Wanneer je het nieuws aanzet, is de kans groot dat je iets hoort over de uitstervende vleermuis. Dit prachtige beestje ziet steeds minder mogelijkheden en kansen om zijn of haar leven door te zetten. Dit moet veranderen, maar hoe? Om te beginnen, kunnen we dit blog goed doornemen. Hier vind je namelijk genoeg informatie en tips om onze gevleugelde vriend te redden en zijn of haar uitsterving te voorkomen. Lees vooral gauw verder als jij ook vindt dat dit prachtige beestje in leven moet blijven!

Geef de vleermuis de ruimte

Waar het in de meeste gevallen fout gaat, is het punt waarop de leefruimte van de vleermuis flink afneemt. Niet alleen door de enorme groei van het aantal huizen en inwoners van bepaalde steden en dorpen, maar ook door de daarbij horende uitstoot, krimpt het leefgebied van de vleermuis enorm. Hoe minder mogelijkheden de vleermuis bijvoorbeeld heeft tot het jagen en dus op termijn eten, hoe kleiner de kans is dat deze vleermuis het overleeft en zelfs zijn of haar kinderen kan opvoeden. Wanneer jij dus het idee hebt dat er ergens in jouw omgeving wat vleermuizen leven, raden we je aan om ze vooral flink de ruimte te geven en met rust te laten. De kans is zo veel groter dat je deze vleermuizen over een aantal jaar weer ziet met zelfs wat jongere vleermuizen bij zich!

Creëer een plekje!

Het is natuurlijk, naast het met rust laten van deze beestjes, mogelijk om ze op een andere manier te ondersteunen. Dit doe je bijvoorbeeld door een zogeheten vleermuiskast op te hangen. De naam vleermuiskast verklapt natuurlijk eigenlijk al wat het doet en inhoudt, maar toch even voor het idee: een vleermuiskast is dé plek om een vleermuis te laten leven. Deze kasten zijn gemaakt voor vleermuizen die hun leefruimte en leefgebied zien krimpen en toch wel een plek nodig hebben om te slapen en te eten. Overweeg het om één of meerdere vleermuiskasten op te hangen, want alleen zo redden we dit prachtige beestje van zijn ondergang!

Door admin