letselschade-na-ongeval

Het zal je maar gebeuren. Je fietst over het fietspad naar je werk op een dinsdagochtend, al bedenkend wat je allemaal gaat zeggen tijdens de presentatie die je afgelopen dagen hebt voorbereid. Je hebt een nieuw project voor ogen dat flinke punten zal gaan scoren bij de directie, maar je denkt wel dat je ze aan boord kunt krijgen met je plan. 

Maar toch loopt het niet helemaal zoals gepland. Ineens word je ruw uit je gedachten getrokken en vlieg je door de lucht, met een luide smak op het asfalt belandend, met een tergende pijn die ineens vanaf je been naar boven schiet. Je bent aangereden door een auto die door het rode licht vloog en jou via de motorkap wel 10 meter verder laat vliegen, alvorens hard op straat tot stilstand te komen met een flinke klap. 

Tot ziens presentatie denk je, terwijl omstanders toesnellen en je in de verte een ambulance hoort. Je probeert te bewegen, maar je komt niet omhoog. De pijn die je voelt is ongekend en nog nooit eerder heb je jezelf in deze situatie bevonden. Paniek begint je te overheersen terwijl je op een brancard geladen wordt en in de ziekenauto wordt getild om met spoed naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Er zijn allerlei dingen die in je omgaan, maar waarschijnlijk ben je nog totaal niet bezig met zakelijke dingen zoals letselschade claimen. Natuurlijk wel erg belangrijk in deze situatie.

Gebroken rib en verbrijzelde knie na een ongeluk. Wie is er verantwoordelijk?

Gebroken ribben, verbrijzelde knie en een zware hersenschudding luidt de diagnose. Je ochtend begon zo goed en bij het aanbreken van de middag heeft je een leven een wending van 180 graden gemaakt. Zeven maanden revalidatie wordt je voorgesteld door de specialist, thuis herstellen en tot rust komen, voordat je weer de oude bent. 

Maar in de tussentijd wat? Het project wat je deze ochtend eigenlijk voor wilde gaan stellen had je met een klap een nieuw kantoor en nieuwe titel opgeleverd. Je droom is zojuist in stukken gesprongen en wie is daarvoor verantwoordelijk?

Op wie verhaal je de schade?

Het is misschien wel het juiste moment om te onderzoeken hoe je letselschade kunt claimen. Verzamel de juiste gegevens en bewijsmateriaal over het ongeval dat je overkwam. Wat was de oorzaak van het ongeval en wie was er voor verantwoordelijk. Stel de tegenpartij aansprakelijk voor gemiste inkomsten en zorgkosten. Volgens de wet heb je recht op een eerlijke schadevergoeding die jou compenseert.

Door admin