afzetpaal

Zonder dat je het waarschijnlijk door hebt, kom je afzetpalen vaker tegen dan je denkt. Zo wordt een afzetpaal gebruikt op luchthavens, in musea of tijdens evenementen. Een afzetpaal is namelijk erg makkelijk indien je snel bepaalde gebieden wil afzetten of juist een looproute uit wil zetten die mensen moeten volgen. Een afzetpaal is eigenlijk een paal met een uitschuifbaar afzetlint, die heel makkelijk neergezet kan worden en direct gebruikt.

Verschillende doelen van afzetpalen

Zoals we hierboven al beschreven worden afzetpalen ingezet voor de veiligheid te waarborgen of om logistieke duidelijkheid te verschaffen en een route aan te geven. Dit kan een strikt functionele reden hebben, zoals het gebruik van afzetpalen op parkeerterreinen, in bedrijfshallen en op luchthavens. Soms hebben afzetpalen, naast de omschreven functionaliteit, ook een decoratieve functie. Denk hierbij aan afzetpalen die gebruikt worden bij evenementen waar de rode loper wordt uitgelegd en men een gebied wil afzetten waar niet iedereen toegang tot heeft of mag krijgen.

Kopen of huren

Op sommige locaties, zoals op een vliegveld, zal men altijd behoefte hebben aan afzetpalen en is het dus en goede investering. Echter worden afzetpalen ook vaak eenmalig voor een evenement gebruikt. In dit geval is het handig dat je ook afzetpalen kunt huren, zodat je hier geen grote uitgaven in hoeft te doen en je ze niet hoeft op te slaan.

Afzetpalen met ingebouwde vloerbeschermers

Afzetpalen zijn veilig, universeel, makkelijk te gebruiken en zonder gereedschap neer te zetten. Voor extra stabiliteit en veiligheid zijn er afzetpalen met ingebouwde vloerbeschermers van rubber, deze zorgen er ook voor dat de palen niet makkelijk verschuiven.

Verschillende afzetpalen

Voor verschillende toepassingen, zijn er verschillende afzetpalen op de markt. Zo zijn er afzetpalen met uittrekbaar lint en voorzien van een remsysteem. Voor speciale, feestelijke gelegenheden zijn er decoratieve afzetpalen met koord. Deze ogen een stuk chiquer dan een standaard uitschuif lint.

Praktische afzetpalen

Heb je juist wel behoefte aan een praktische afzetpaal, dan zijn die er met rood-wit afzetlint, geschikt voor het afzetten van terreinen. De opvallende kleuren hiervan, met het bijbehorende opvallende afzetlint, trekt de aandacht. Deze afzetpalen vallen van een afstand al op, ook in het donker. Deze veiligheids afzetpalen hebben een lint met lengte van maximaal 9 meter tussen de palen of kegels. 

Afzetpalen voor feestelijke gelegenheden

De eerder genoemde afzetpalen met koord worden meestal ingezet tijdens evenementen met een feestelijk  en officieel karakter. Daarom hebben deze afzetpalen een decoratief uiterlijk. Voor het koord dat tussen de palen bevestigd wordt, heb je vaak de keuze uit diverse types van ca. 1,5 meter, passend bij de gelegenheid.

Door admin