retro interieur

Laten we eens terug in de tijd gaan. De tijd waarin The Beatles overal te horen waren en waar de basis werd gelegd voor veel van de hedendaagse technologieën! Ja, we hebben het over de jaren zestig! De retro interieurstijl die je op het moment in veel huizen ziet, is namelijk beïnvloed door de naoorlogse periode in de jaren zestig. De periode na die oorlog was er een ‘hoop’, omdat ontwerpers meer gedurfd en stoutmoedig werden, wat leidde tot creëren en innoveren. Daarom brengt deze stijl meestal een levendig gevoel, die ook wel gekenmerkt wordt door luid, druk en zeker “funky”. Zo kun je een chesterfield bank combineren met drukke kleuren zoals oranje en groen, of een vloerlamp met een perzisch tapijt. Laten we eens kijken naar het retro-interieur ontwerp en de beste manieren om dit te kunnen creëren.

Vloeiende lijnen

Retro kamers staan ​​altijd vol met meubels, die op het eerste gezicht misschien onverenigbaar lijken. In werkelijkheid zijn alle stukken echter vrij functioneel, comfortabel en harmonieus. Om een ​​retro-touch aan je ontwerp toe te voegen, kies je altijd voor meubels met duidelijke lijnen die een abstracte uitstraling hebben en het liefst warmte in je interieur brengen.

Felle kleuren

Bovenal is een retro interieurontwerp een wild ontwerp, dus het vereist een gedurfde keuze van kleuren. Avocado Groen is een van de meest populaire retro-kleurkeuzes, samen met geel dat een funky en speelse sfeer toevoegt. Ook combinaties van bruin met zwart en wit, blauw met paars zorgen voor deze vrolijke retro sfeer. We moedigen je aan om prints en patronen te gebruiken die gedurfd en dynamisch zijn om de juiste touch toe te voegen aan je retro interieurontwerp.

Gelaagde texturen

Retro-interieurs zijn speels en druk, maar ook warm en gezellig. Om dit te realiseren moet je je texturen in lagen aanbrengen en ze met elkaar mengen. Zo kun je meubels met metalen poten matchen met een houten blad. Daarnaast kunnen perzische tapijten, gladde kunststoffen, zacht vinyl en fluweel altijd werken om warmte en de retro sfeer neer te zetten. Onthoud dat alles gewaagd is als je in retro stijl decoreert, dus wees niet bang voor texturen.

Vintage accenten

Accenten van het retro interieur geven een vintage sfeer aan je ruimte. Het enige wat je hoeft te doen is wat funky woonaccessoires aan je ontwerp toe te voegen om je kamer te laten stralen. Gebruik bijvoorbeeld behang met geometrische patronen om een ​​die sfeer te creëren. Ook kun je in je interieur donzige vloerkleden, lava lampen, hanglampen en tafellampen met een retro uitstraling gebruiken. Schilderijen en vintage sculpturen zijn altijd een pluspunt en zullen zeker een retro sfeer toevoegen aan je kamer.

In wezen wordt voor het retro-interieurontwerp gebruik gemaakt van een vrolijke sfeer door middel van wilde ontwerpen. De karakteristieke kenmerken zijn gedurfd en zien we terugkomen in vormen als felle kleuren, ongebruikelijke vormen, abstracte vormen, synthetische materialen en veel vintage interieurelementen. Vintage en retro stijlen zijn echter twee afzonderlijke stijlen, maar meestal liggen ze dicht bij elkaar om de moderne inrichting aan te vullen. Over het algemeen weerspiegelen beide stijlen plezier met een uniek ogend, retro interieur als middelpunt.

Zoals gezegd zijn de meest populaire opties wat betreft kleurgebruik avocado groen, mosterdgeel, felroze, paars en combinaties van rood, zwart, wit en bruin. Vind meubels in retrostijl en meubels die zijn geverfd met felle kleuren. Je kunt kiezen voor de gedempte tinten van primaire kleuren om een ​​huiselijke, natuurlijke sfeer in jouw woonruimtes te creëren. Bij retro design draait het dus allemaal om het terugbrengen van nostalgische sferen.

Door admin