verhuistips

Voel je een lichte paniek opkomen bij het woord ‘verhuizen’? Al die spullen die je in moet pakken (en weer uit moet pakken…). Dankzij deze drie tips verandert je paniek in voorpret.

Tip 1: Begin op tijd

Ook al ga je pas over een aantal maanden verhuizen, begin alvast. Je wilt niet op de dag voor je verhuizing nog van alles moeten inpakken of hulp regelen. Bedenk bijvoorbeeld of je de verhuizing zelf gaat organiseren of een verhuisbedrijf in wilt huren. Als je zelf wilt gaan verhuizen moet je geschikt vervoer regelen (busje, kleine vrachtwagen), inpakmaterialen zoals dozen, bubbeltjesfolie, verhuisdekens en voldoende helpende handen. Als je een verhuisbedrijf in wilt huren kun je informeren bij familie en vrienden of zij een betrouwbaar bedrijf kennen. Of speur het internet af en lees de recensies van andere klanten.

Tip 2: Sorteren, weggooien, naar de kringloop en verkopen

Grijp je verhuizing aan om eens kritisch te kijken naar je spullen en begin met sorteren. Dit kun je per ruimte doen, of per categorie a la Marie Kondo (kleding, boeken, keukenspullen, et cetera). Probeer kritisch en niet te sentimenteel te zijn. Wat ga je van zijn lang zal ze leven niet meer gebruiken/dragen? Heeft een ander er nog iets aan? Is het de moeite waard om te proberen het te verkopen? De spullen die je wilt verhuizen, maar de komende tijd niet nodig hebt kun je alvast inpakken. Verzamel de spullen waar een ander nog iets aan kan hebben en maak een ritje naar de kringloopwinkel. En de spullen die nog een leuk zakcentje kunnen opbrengen kun je bijvoorbeeld verkopen op een rommelmarkt of via internet.

Tip 3: Inpakken is een kunst

Als je niet wekenlang bezig wilt zijn met uitpakken, kun je maar beter zorgvuldig inpakken. Probeer dozen zoveel mogelijk per ruimte in te pakken en zet duidelijk op de doos naar welke ruimte deze gebracht moet worden door de verhuizers. Je kunt voor jezelf ook een inpaklijst maken en de dozen nummeren. Zo kun je je spullen altijd terugvinden. Pak zware voorwerpen als boeken in kleine dozen in, zodat ze te tillen blijven. En wees niet te zuinig met bubbeltjesfolie en verhuisdekens. Pak al je kwetsbare/breekbare spullen zorgvuldig in.

Door admin