avondje-bankhangen

Na een dagje hard werken is niets zo lekker als een avondje bankhangend televisie kijken. Samen met je partner naar je favoriete Netflix-serie kijken of voetbal kijken met je vrienden. Het kan allemaal! Wij hebben hier 4 tips voor een ultiem avondje bankhangen voor je verzameld.

Tip 1: De bank 

Het item dat bij een avondje bankhangen onmisbaar is, is natuurlijk de bank. Deze moet perfect zijn, maar welke bank is nou het meest geschikt? In de meeste gevallen zijn hoekbanken hier ideaal voor. Het is belangrijk dat je op deze bank lekker kunt zitten, liggen en hangen. De zitting moet daarom niet te hard of te zacht zijn. Ook de diepte is belangrijk. Een diepe zit is vaak meer een loungebank, terwijl een ondiep zitvlak zorgt voor een actieve zithouding. Voor een goede bank doe je een investering, maar hier ga je nog jarenlang op neerploffen na dagen hard werken.

Tip 2: Maak het gezellig

Bij een avondje bankhagen hoort een televisiescherm, waar je op Netflix de beste films en series kijkt. In ieder genre is een ruim aanbod, dus er is genoeg keuze voor een gezellige avond. Ook maken accessoires het gezellig in de woonkamer, zoals kussens en vloerkleden. Je kiest natuurlijk voor een interieurstijl die bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een industrieel interieur, waar robuuste en stoere materialen centraal staan.

Tip3: Raamdecoratie

De sfeer en privacy zijn ook belangrijk. Raambekleding kan veel doen voor de sfeer in de woonkamer. Op maat gemaakte houten jaloezien geven een luxe en warme uitstraling. De lamellen kan je verstellen, voor de ideale lichtinval in huis. Met jaloezieën vermijd je ook directe inkijk, want je wilt geen pottenkijkers als je in de woonkamer zit. Twijfel je nog over je keuze? Dan kun je een moodboard maken om inspiratie op te doen.

bankhangen

Tip4: Telefoon offline

Om volledig te ontspannen, wil je op je vrije avond niet gestoord worden door mailtjes van werk of reacties op sociale media. Deze meldingen gaan je afleiden. Leg je telefoon even lekker weg en gun jezelf een verwenmomentje op de bank. 

Avondje vrij? Bankhangen maar! 

Door admin