Trends op het gebied van traprenovaties zijn niet anders dan die in respectievelijk interieurdesign of keukentrends. Hoewel het een praktisch doel, mag de esthetische waarde van een trap niet over het hoofd worden gezien. Dat komt omdat het gebruikelijk is dat een trap dient als het middelpunt van de hal van een huis, waardoor zijn aanwezigheid onmiddellijk opvalt bij bezoekers. Aangezien een traprenovatie dus veel invloed heeft, leek het ons tijd om eens te kijken naar de nieuwste trends op het gebied hiervan.

Trappen zijn een geweldige manier om esthetische waarde toe te voegen aan een gang en moeten met dezelfde zorg worden behandeld als de rest van de woning met betrekking tot aspecten als wanddecoratie, verlichting en andere ontwerpen. Als je op zoek bent naar wat directe ontwerp inspiratie, hebben we de nieuwste en meest in het oog springende trappen trends voor 2023 verzameld die bij elke interieurstijl passen.

Zwevende Trappen

Aangezien zwevende trappen al een tijdje een ware rage zijn bij designers, is deze stijl prominent aanwezig in de trappen trends van 2023. Voor personen die kiezen voor een meer eigentijdse, minimalistische uitstraling, of voor kleinere kamers waar natuurlijk licht prioriteit heeft, kan een zwevende trap een vleugje magie en een fascinerende visuele aantrekkingskracht bieden.

De stootborden van de trap rusten niet op muurstijlen zoals conventionele trappen, maar zijn eerder bevestigd aan een metalen structuur binnen de muren of onderhouden door een verborgen frame onder de vloer. Omdat de treden niet bedekt zijn, ontstaat er een uniek zwevend uiterlijk.

Spiraalvormige trappen

In 2023 zullen wenteltrappen ongetwijfeld steeds meer in de mode raken. Hun ornamentele uiterlijk heeft de afgelopen jaren voor een grotere populariteit gezorgd. Mede dankzij het feit dat ze de vorm van iemands constructie benadrukken en de trap verheffen tot de status van een belangrijk esthetisch element van het moderne wonen.

De ronde vormen geven de ruimte een gevoel van ritmische beweging. Ze vormen een elegante ronding en hebben, verrassend genoeg, veel minder vloeroppervlak nodig dan de meeste alternatieve trappen trends.

Moderne stalen trappen

Staal kan prachtig gepolijst zijn in een breed scala aan vormen en kleuren, zodat je de juiste uitstraling voor jouw project kunt vinden, ongeacht de esthetiek. We stellen het zeer op prijs hoe het ontwerp van de stalen trap de aandacht vestigt op de verbluffende, dunne elegantie van het sterke metaal, wat zorgt voor een stijlvolle invulling van de ruimte en het plafond.

Trappen van metaal en glas

Trappen van metaal en glas zullen erg populair zijn in 2023. Deze prachtige trappen zijn een bekend gezicht in zowel woningen als bedrijven. Trappen van metaal en glas, of ze nu conventioneel recht zijn of een unieke vorm hebben, zorgen voor een dramatische en verfijnde visuele ervaring.

Stijlvolle combinatie van materialen

Bij het ontwerpen van een trap is het mogelijk om veel esthetische aantrekkingskracht toe te voegen door een uitgekiende combinatie van materialen te gebruiken en tegengestelde texturen, kleuren en vormen samen te brengen. Het prachtige contrast tussen eikenhouten treden en vloer en de stalen rand en leuningen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een opvallende, expressieve esthetiek met een uniek karakter tot uiting komt.

Wit hout

De trend voor volledig witte interieurs zal naar verwachting doorzetten in de trappen trends van 2023, inclusief de treden. Dit type trap geeft een vriendelijke, informele esthetiek die bijdraagt ​​aan een meer ontspannen, vredige sfeer. Een trend die ongecompliceerd maar onmiskenbaar verbluffend is.

Door admin