spelen met kat

Het hebben van een huisdier staat voor veel mensen gelijk aan uren spelen. Vooral de mensen met een hond herkennen zich in het eindeloze gooien met een bal, een stok of het spelen in het water. Het zou natuurlijk het allerleukst zijn als de mensen met een kat dit ook eens zouden kunnen beleven. Gelukkig kan dat! Als jij de stappen in dit blog volgt, kun jij binnenkort met jouw kat gaan spelen. Lees daarom vooral gauw verder!

Pas wel op…

Wanneer jij in het bezit bent van een kitten, weet je waarschijnlijk als geen ander dat deze prachtige beestjes dol zijn op spelen. Door een balletje weg te gooien of een veertje bij hun buikje te strelen, worden ze hoe dan ook een stuk drukker en vrolijker. Bij de wat oudere katten is het helaas maar de vraag of zij wel echt zin hebben om te spelen. 

Door de bijna standaard gezichtsuitdrukking van een kat is het lastig te zien of deze het spelen nou echt leuk vindt. Die kwispelende staart en die blije tong uit de bek van een hond zie je bij katten niet meteen terug. Doordat jij onvoldoende in kan schatten of jouw kat het ook echt naar zijn of haar zin heeft, is het van belang dat je voldoende afstand houdt. Als jouw kat ineens een stuk minder zin heeft om te spelen, laat deze dat hoe dan ook weten. Spaar daarom je vingers en blijf op gepaste afstand tijdens het spelen met jouw kat. Probeer in plaats hiervan eens iets als een kattenkrabpaal. Jouw kat kan op deze manier zelf bepalen of hij of zij zin heeft om te spelen!

Het moment is het belangrijkste

Waar het af en toe nog wel eens fout gaat op het gebied van spelen met een kat, is het uitzoeken van een geschikt moment. Het moment om te spelen wordt vaak uitgekozen door de mens en niet door de kat. Als jij dan besluit te gaan spelen met jouw kat op een moment waarop hij of zij hier totaal geen zin in heeft, is de kans groot dat je handen, armen of gezicht een flinke snee oplopen. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw kat naar jou toe laat komen om te spelen!

Door admin