robotstofzuiger

Slimme gadgets zullen je leven gemakkelijker maken, niet moeilijker. Ze zouden jouw huishouden efficiënter moeten kunnen beheren en veelvoorkomende taken sneller kunnen uitvoeren dan voorheen. In sommige gevallen kan slimme huis technologie zelfs vervelende problemen oplossen waar je thuis al jaren mee worstelt. Lijkt dit een ver van jouw bed show? Dat is het absoluut niet, je kunt deze gadgets overal vinden, van een electronica winkel Amersfoort, tot een winkel in Goes!

Robotstofzuiger

Iedereen met kinderen of huisdieren heeft waarschijnlijk een haat-liefdeverhouding opgebouwd met de stofzuiger. Het ruimt de rotzooi op, maar het bedienen ervan kan tijdrovend zijn. Met een robotstofzuiger kun je betere dingen doen terwijl hij over de vloer rolt en dierenharen, kruimels en al het andere op zijn weg opzuigt. Het kan worden geprogrammeerd om op een bepaald tijdstip te starten en automatisch terugkeren naar het oplaadstation als zijn taak is voltooid.

Video deurbel

Stel, je bent bezig met een taak, zoals het indraaien van een gloeilamp, afwassen, of wat dan ook… en de deurbel gaat. Je hoeft je tegenwoordig niet meer naar de deur te haasten. Tik gewoon op een knop op de smartphone-app om verbinding te maken met de video deurbel die aan de buitenkant van je huis bij de voordeur is gemonteerd. Je kunt zien wie er is en ze vertellen dat ze even moeten wachten en dat je er aan komt.

Slimme sproeiers

Het opstellen van een schema voor een te volgen sprinklersysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest. De app is veel eenvoudiger te gebruiken dan de timers op de sprinklers; bovendien kun je het systeem in- en uitschakelen wanneer je maar wilt, waar je ook bent. Begint het bijvoorbeeld te regenen terwijl je aan het werk bent, dan kun je vanuit je app op afstand verbinding maken met het irrigatiesysteem en de irrigatie cyclus tijdelijk onderbreken.

Bewegingssensor

Een van de meest veelzijdige van alle smart home-gadgets, een bewegingsdetector kan worden gebruikt om te kijken naar indringers, lichten aan en uit te zetten, de verblijfplaats van familieleden te controleren en meer. Meer veiligheid en een beter overzicht dus!

Draadloos lichtregelsysteem

Hoe vaak ben je er in bed achter gekomen dat je het keukenlicht aan hebt laten staan? Als je eenmaal in bed ligt, voelt het als pure marteling om jezelf naar de schakelaar te slepen. Met een draadloos lichtregelsysteem kun je met een knop op jouw smartphone de verlichting door het hele huis regelen en alle lichten binnen enkele seconden uit doen.

App-gestuurde rookmelder

Koken veroorzaakt rook…soms te veel rook…genoeg rook om de rookmelder te laten afgaan. Echter is een dergelijk apparaat tegenwoordig verplicht in Nederland en waarom dan niet meteen een smart variant hiervan aanschaffen? Wanneer je jouw bestaande rookmelder verwisselt voor een die kan worden bediend vanaf een mobiele app, krijg je verschillende voordelen, zoals het ontvangen van meldingen wanneer je weg bent en het laten signaleren van andere smart home-apparaten, zoals slimme lichtschakelaars, zodat de lichten knipperen wanneer het alarm afgaat.

Sleutelloos deurslot

Het is laat en je bent moe. De huissleutels hebben hun weg gevonden naar de bodem van je tas. Je hoeft echter niet naar sleutels te graven als je een slim deurslot hebt. Dit apparaat, dat het bestaande slot op je deur vervangt, kan worden ontgrendeld door een code in te toetsen of door een signaal van je smartphone op te vangen!

Door admin