voordelen-van-een-occasion-leasen

Een auto kopen kan soms een flinke uitdaging zijn: je hebt zeer waarschijnlijk een pakket aan eisen waaraan je nieuwe vervoermiddel moet voldoen en dan kan het zomaar zijn dat de prijs net iets te hoog is. Via een particulier kan je vaak voor een lagere prijs een auto kopen, maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen hiervan?

Lagere aanschafkosten

Wanneer je via een autobedrijf koopt heb je bijna altijd te maken met hogere aanschafkosten en vaak ook het rijklaar maken van een auto. Bij een particulier heb je een prijs waar je soms ook nog in kunt onderhandelen.

Onderhoudshistorie

Bij een autobedrijf heb je vaak wel meer zekerheid: je krijgt een overzicht van de autohistorie en kunt meer vinden wat er wel of niet is vervangen bij een occasion. Bij een particulier zul je die info soms missen. Vraag daarom ook altijd naar de onderhoudshistorie, als die niet bekend is kan je beter met een grote boog om de auto heen gaan.

Kilometerstand

Autobedrijven hebben vaak een NAP kilometerstand wat betekent dat deze geverifieerd is. Bij een particulier heb je die zekerheid niet altijd en kan je het beste alle papieren nalopen op de juistheid van slijtage en verbruikte kilometers. Deze vind je terug in de onderhoudsboekjes.

Garantie

Waar je rekening mee dient te houden is dat je via een autobedrijf vaak garantie hebt op een auto bij een hoger bedrag. Bij een particulier is dit niet van toepassing en heb je eigenlijk pech als er wat met de auto zou zijn. Zorg er dus voor dat je de auto helemaal goed hebt bekeken en er in gereden hebt om eventuele minpunten te ontdekken.

Denk aan je verzekering!

Of je nu de auto via een autobedrijf koopt of een particulier, de auto verzekeren is de eerste stap die je dient te nemen na aanschaf. Er zijn meerdere soorten verzekeringen om je auto te dekken, als de auto al enkele jaren oud is, is een goedkopere dekking al voldoende. Je kunt bij vergelijkingssites makkelijk een overzicht genereren met jouw wensen en welke verzekeraars het beste voldoen hieraan.

Wat zijn de meeste verkocht occasions in Nederland?

Onder de meest verkochte occasions zie je veel Duitse merken terug. Zo zie je in Nederland veel Volkswagen occasions terug. Dit omdat ze vaak bekend staan als comfortabel en betrouwbaar.

Top 10 meest verkochte occasions
10. Ford Fiesta
9. Tesla Model 3
8. Mercedes-Benz E-klasse
7. Audi A3
6. Ford Focus
5. Volkswagen Polo
4. BMW 5-serie
3. Mercedes-Benz C-klasse
2. BMW 3-serie
1. Volkswagen Golf

Door admin