Volvo-XC40

De Volvo XC40, een compacte SUV, is met 325 punten gekozen tot de Auto van het Jaar 2018 en is hiermee de opvolger van de winnaar uit 2017, de Peugeot 3008. De nummer twee en drie zijn Seat Ibiza met 242 punten en de BMW-5 serie met 262 punten. Deze prijs wordt jaarlijks bekend gemaakt tijdens de Salon van Genève waarbij de jury bestaat uit 60 Europese autojournalisten uit 23 Europese landen.

 

Natuurlijk is de Auto van het jaar 2018 een uitstekende wagen met een prettige besturing, schone diesel- en benzinemotoren en geschikt voor comfortabele ritten. Veiligheid is altijd het paradepaardje van het Zweedse merk en ook dit model is standaard bij iedere uitvoering voorzien van enkele actieve veiligheidsmaatregelen. De wagen herkent door ‘Collision Mitigation Support’ andere voertuigen, fietsers, voetgangers en zelfs dieren en zal automatisch remmen als de bestuurder dit zelf bij gevaar niet of onvoldoende doet. Als de auto onbedoeld van de weg af raakt dan corrigeert het systeem met de ‘ Lane Keeping Aid’ het gevaar door automatisch terug te sturen. Ingebouwde regensensoren meten de hoeveelheid neerslag en regelen automatisch de intervaltijd van de ruitenwissers. Is er toch sprake van een botsing dan vangt de speciale knie airbag de klappen op bij de kwetsbare benen.

 

De Auto van het Jaar 2018, de Volvo XC40, is voorbereid op de toekomst. Via de mobiele telefoon is een app beschikbaar waarmee de eigenaar enkele diensten kan activeren. Zo is het mogelijk om de auto aan een ander persoon uit te lenen zonder de sleutel te overhandigen. Op afstand geef je aan welke uren of dagen de auto gebruikt mag worden. Na deze tijd zal de auto niet meer starten. Pakketbezorgers krijgen de mogelijkheid om een pakketje af te leveren zonder dat de eigenaar in de buurt is. Met een code is hij in staat om de achterklep eenmalig te openen gedurende een minuut en kan hij het pakketje in de auto plaatsen.

Door admin