De populaire tweedehandswebsite Marktplaats behoort nog steeds tot één van de meest populaire website voor het aankopen en verkopen van occasions. Op Marktplaats worden occasions aangeboden door particulieren maar misschien nog wel meer door autobedrijven. Een occasion is dan wel een tweedehands auto, maar dit betekent nog niet een slechte auto. Hoewel sommigen nog een beetje huiverig zijn om online een occasion aan te kopen, kun je nog ook voordelig nieuwere occasions aanschaffen. Een nieuwere auto zoals de Volvo XC40 bijvoorbeeld. Of bekijk deze Hyundai occassions, waar een paar fraaie en nieuwere exemplaren tussen zitten.

Een occasion via een particulier of autobedrijf?

Als je op Marktplaats op zoek bent naar een occasion, dan zul je op veel occasions stuiten die verkocht worden door autobedrijven. Ook voor een autobedrijf is Marktplaats een ideale website om hun auto’s op te plaatsen, omdat het zo’n populaire website is. Maar ook voor particulieren is Marktplaats de ideale manier om in contact te komen met potentiële kopers die misschien wel interesse in hun auto hebben. Op zich maakt het niet zo heel veel uit bij wie je je occasion koopt, als je maar wel de verschillen tussen particulier en autobedrijf in de gaten houdt.

Voordelen van aankoop van een occasion bij een particulier zijn onder andere de goedkopere prijs. Het gaat misschien niet altijd op, maar gemiddeld genomen is een aangeboden occasion door een particulier goedkoper dan bij een autobedrijf. Ook als je een speciale occasion wilt kopen, loop je meer kans deze te vinden bij een particulier dan bij een autobedrijf. Een groot voordeel is dat je rechtstreeks contact hebt met de vorige eigenaar van de occasion, die er ook van alles over kan vertellen. Bij een autobedrijf weet je nooit wie de vorige eigenaar is geweest.

Hoewel in veel gevallen de prijs van een occasion duurder is bij een autobedrijf, is een groot voordeel dat je kunt genieten van garantie. Meestal krijgt de auto nog een goede onderhoudsbeurt en heb je dus meer zekerheid over de kwaliteit van de auto. Als je weinig verstand van auto’s hebt, dan kan een autobedrijf je gemakkelijk advies geven over welke auto het meest geschikt is voor jou.

Advertentie op Marktplaats

Let altijd goed op hoe de advertentie op Marktplaats is ingericht. Het meest betrouwbaar zijn advertenties die volledig zijn ingevuld, waarbij ook eerlijk de kwaliteit van de occasion en ook de kilometerstand vermeld staan. Let ook op de contactgegevens van de verkoper. Het is logisch dat op een tweedehandswebsite het adres niet vermeld wordt, tenzij het een autobedrijf is, maar let er dan op dat in ieder geval een naam is ingevuld en geen alias en dat je een telefoonnummer en e-mailadres kunt vinden.

 

Door admin