Top-5-backpack-bestemmingen

1. Australië.
Australië heeft al decennia lang een grote aantrekkingskracht op backpackers. Door de vele bezoekers is het land goed ingesteld op deze manier van reizen en zijn er veel tijdelijke banen om je budget wat aan te vullen. Door de enorme omvang van het land krijgt je niet snel het idee dat het erg druk is. De combinatie van wereldsteden, outback, natuur en strand maakt de reis tot een zeer afwisselend avontuur. Door de Engelse taal kan de backpacker zich eenvoudig verstaanbaar maken met de bevolking. Veel bezoekers kopen een auto en verkopen deze weer bij vertrek. Alternatieven zijn de Greyhound bussen of de treinverbindingen tussen de grote steden. Binnenlandse vluchten zijn redelijk goedkoop te boeken.

2. Thailand
Thailand is populair onder de backpackers en je komt ze op alle populaire plaatsen tegen. De meeste bezoekers starten hun reis in Bangkok en blijven daar even hangen om de reis te vervolgen langs een van de vele stranden of prachtige natuur van het binnenland. De Oosterse cultuur is zichtbaar in het dagelijks leven waarvan de vele tempels een goed voorbeeld zijn. Het leven is er goedkoop, het eten smakelijk en het is zeker in de toeristische gebieden goed mogelijk om je in de Engelse taal verstaanbaar te maken. Het openbaar vervoer netwerk is goed geregeld en door het hele land zijn goedkope hostels aanwezig om de nacht door te brengen.

3. Cuba
Cuba is een bijzonder mooi land voor backpackers die nu nog de kans hebben om de geheel eigen authentieke sfeer mee te maken. Als laatste communistisch bolwerk lijkt het soms of de tijd er heeft stilgestaan. De oude gebouwen, vele oldtimers en gastvrije bevolking zorgen voor een unieke ervaring. Vervoer gaat door middel van busjes, een huurauto of een goedkope binnenlandse vlucht. Vele reizigers starten in de hoofdstad Havana om na enkele dagen de reis voort te zetten. Reizen in Cuba is geschikt voor mannen en vrouwen waarbij het heel goed mogelijk is om in een ‘casas particulares’ bij de mensen thuis te slapen en te eten.

4. Indonesië
Indonesië blijft zeker door de band met Nederland een mooi land om te backpacken. De vele eilanden waarvan Java, Lombok, Bali en Sumatra het bekends zijn, geven veel afwisseling in natuur, cultuur en prachtige stranden. Het leven is vrij goedkoop en de vele guesthouses zijn ingericht voor mannen en vrouwen. In Indonesië reis je vooral met het openbaar vervoer en tussen de vele eilanden ook met de boot. Het eten is altijd goed en is ons niet geheel onbekend. De bevolking is vriendelijk van aard en zeer gastvrij. Tussen november en maart is het regenseizoen. Hoe daar rekening mee als je de reis gaat plannen.

5. Nieuw Zeeland
Je moet 24 uur vliegen om Nieuw Zeeland te bereiken maar dan kom je in een van de mooiste en afwisselende landen ter wereld terecht. Nieuw Zeeland bestaat uit het Noordereiland en Zuidereiland met een totale lengte van 800 kilometer. Dit verklaart de verschillende klimaatzones met tropische temperaturen in het Noorden en gletsjers in het Zuiden. De steden zijn levendig, de natuur zeer afwisselend en de zee nooit ver weg. Watersporten en vissen zijn nationale hobby’s, maar ook wandelen en bergbeklimmen behoort tot de mogelijkheden. Het openbaar vervoer is goed geregeld en huurauto’s zijn algemeen verkrijgbaar.

Door admin