extra badkamer

Bij het inrichten van een badkamer, bepaalt de badkamervloer voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Het is immers een groot oppervlak in de ruimte. Er zijn een hele hoop verschillende soorten vloeren en tegels waar je uit kunt kiezen.  De vloerafwerking bepaalt grotendeels de sfeer in deze ruimte. De vloer moet daarbij niet alleen heel erg mooi zijn, maar ook geschikt zijn voor alle vochtige omstandigheden. Maar welke vloer is het meest geschikt voor jouw badkamerruimte? Sani4all helpt je graag bij het maken van de juiste keuze op het gebied van vloerafwerkingen.

Verschillende soorten badkamervloeren

Keramische tegels worden veruit het meest toegepast in de badkamer, maar er zijn nog een aantal andere opties. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een vinyl vloer, linoleum vloer, parket-/laminaat vloer, gietvloer en zelfs een kurkvloer. Elke vloersoort heeft zijn voor- en nadelen, dus het is goed om je van te voren in te lezen zodat je de beste keuze kunt maken.

Badkamertegels kiezen

Wat betreft badkamertegels, wordt het meest gekozen voor keramische tegels. Niet zo gek, want deze gaan lang mee. Er zijn veel handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van tegels. Als je een kleine badkamer hebt, kan het bijvoorbeeld slim zijn om voor langwerpige tegels te kiezen om de ruimte optisch te vergroten. Ook is het hierbij slim om voor een lichte vloer te kiezen. Bij een grote badkamer kun je dan kiezen voor een grote tegel en een donkere vloer. Bij een grote badkamer is het prima om voor een duidelijke voegkleur te kiezen, maar bij een kleine badkamer is het slimmer om de vloer strak te houden en dus een voegkleur te kiezen die bij de tegels aansluit.

Houtlook vloer in je badkamer

Hout is ideaal om de badkamer te voorzien van een natuurlijke en warme uitstraling. Een vloer van écht hout is niet altijd geschikt in een vochtige ruimte als de badkamer. Het materiaal kan kromtrekken of gaan schimmelen. Keramische houtlook tegels lenen zich daarentegen perfect voor een badkamer. Badkamertegels zijn namelijk hygiënisch, nemen geen stof op en gaan een leven lang mee en hebben dezelfde warme uitstraling als echt hout, inclusief kleurnuances en nerven. Nog een voordeel: Tegels lenen zich perfect voor vloerverwarming, omdat ze goede geleiders zijn. 

Betonlook vloeren

Betonlook tegels zijn razend populair in een luxe badkamer. Deze vloer- of muur tegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn en geven de badkamer een stoere en robuuste uitstraling. Kies bij de betonlook tegels altijd voor een groot formaat. Dit geeft je badkamer een ruimtelijk effect, waardoor deze groter lijkt. Ook zorgt het grote formaat tegels ervoor dat je minder voegen hebt, waardoor de betonnen vloer of muur extra benadrukt wordt. Wanneer je kiest voor betonlook tegels ben je in de meeste gevallen iets goedkoper uit dan bij het leggen van een echte betonvloer of betonnen muur.

Persoonlijk badkameradvies

Een badkamervloer heeft grote invloed op de sfeer van de badkamer. Kom eens langs in een van onze winkels en bekijk de mogelijkheden. Tijdens een gratis adviesgesprek wordt een 3d-ontwerp gemaakt zodat je direct kan zien hoe het eindresultaat wordt. Onze showrooms zijn er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. We helpen je graag.

Door admin