De-lampenvoet

Vanavond doe jij ongetwijfeld het licht aan met een simpel gebaar, misschien is slechts een aanraking van de schakelaar al voldoende. Het lijkt dan bijna vergeten dat elektrisch licht pas mogelijk is sinds eind 19e eeuw. Daarvoor waren het olie en hout dat bij verbranding voor het licht moest zorgen. Dat was bepaald niet ongevaarlijk en als een dergelijke lamp hoger gezet moest worden, was een stevige ondergrond en een robuuste voet noodzakelijk. 

Pas toen verlichting in huis geen luxe meer was voor de gegoede burgers, ontstond ook de staande lamp met een lampenkap om het licht meer sfeervol te maken. Sindsdien is er veel veranderd.

Alle stijlen die jij wilt

Als jij op zoek bent naar een mooie lampenvoet kan je die ook online vinden bij de specialisten op het gebied van verlichting. Alle stijlen zijn beschikbaar van landelijk tot industrieel en van romantisch tot design. Op het gebied van materiaal is het assortiment enorm van (herbruikt) hout tot stoer koper. Ook voor jou is er dus beslist een lampenvoet die perfect voldoet aan jouw smaak. Misschien ben je op zoek omdat de oude lampenvoet stuk is of wellicht omdat je nog een mooie lampenkap over hebt en daarbij een passende voet zoekt. Vaak is een combinatie gebaseerd op jouw smaak het mooiste. Controleer altijd eerst of de lampenvoet de juiste doorsnee heeft voor jouw lampenkap.

Een paar voorbeelden

Ben jij op zoek naar een bijzondere lampenvoet dan vind je hieronder een paar tips

1. Bronskleurige industriële lampenvoet

Industrieel is in wat inrichting betreft. Een stoere lampenvoet die daarin helemaal past is het model Flatey. Deze heeft dat ruige uiterlijk dat industrieel kenmerkt, maar past ook in een moderne of klassieke inrichting. Door een lampenkap te kiezen naar jouw smaak, creëer je een staande lamp die een eyecatcher wordt in jouw kamer.

2. Rieten lampenvoet

Een rieten lampenvoet is bijvoorbeeld heel geschikt voor een landelijke inrichting. Met een mooie lampenkap in een donkere kleur realiseer je een lamp die sfeervol licht geeft en gezien mag worden. Ook in een ander soort interieur is zo’n natuurlijk item van riet helemaal op zijn plaats. De voet is makkelijk te onderhouden en als jij kiest voor een stofvrije lampenkap ben je verzekerd van jarenlang plezier.

3. Stenen lampenvoet

In een klassiek of landelijk interieur is een lampenvoet van steen een uitstekende keuze. Vooral een klein model voor een mooi plaatsje als sfeerlicht is een goed idee. Combineer de voet met een strak model lampenkap in jouw favoriete kleur en dan heb je ook overdag een opvallend item in de inrichting. Er zijn diverse kleuren steen beschikbaar van wit tot zeer donker. Jouw smaak bepaalt.

4. Stalen lampenvoet

Staal zie je vaak als lampenvoet voor de staande schemerlamp die als lichtbron kan dienen voor het lezen of andere activiteit waarbij je functioneel licht nodig hebt. Zo’n stoere voet zet je naast de bank met een ruime lampenkap zodat het licht precies goed valt. De keuzemogelijkheden zijn enorm zowel in voet als bijpassende kap.

Door admin