Kunt u nu nog prima uit de voeten, maar houdt u graag rekening met de toekomst? Wellicht woont u op een fijn plekje. U houdt van uw woning en in de buurt heeft u goede contacten. Helaas kan deze situatie veranderen. U of uw eventuele partner kan moeite gaan krijgen met het beklimmen van een trap. Uw slaapkamer en uw badkamer bevinden zich echter beneden. Toch wilt u het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wat is er dan belangrijk? Denk hierbij aan zaken als bijvoorbeeld een traplift en een inloopdouche.

Een verhoogde toiletpot

De toilet kan een lastig item zijn wanneer u ouder wordt. Zeker als de toiletpot laag is. Hoe komt u er op, maar vooral ook: hoe is het mogelijk om weer op te staan? Steunen aan de muur zijn een goede oplossing. Ook een verhoogde toiletpot is een prima optie. Opstaan is hierdoor een stuk eenvoudiger.

Installeren van traplift

Door een traplift te installeren vergroot u de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen enorm. Het is dan niet nodig om grootschalig te verbouwen. De slaapkamer en de badkamer blijven gewoon op de bovenverdieping en de traplift helpt u om daar te komen. Op het gebied van trapliften is er zeer veel mogelijk. Op die manier kunt u goed rekening houden met uw woning en zeker ook met uw budget.

Drempels verwijderen

Drempels zijn onhandige obstakels voor oudere mensen. In de meeste gevallen is het geen ingewikkelde klus om de drempels te verlagen of zelfs helemaal te verwijderen. De kans op vallen wordt hierdoor vele malen kleiner. Heeft u of uw partner op een bepaald moment een rollator of een rolstoel nodig, dan is het fijn om een woning zonder drempels te hebben.

Wandbeugels aanbrengen

We noemden deze beugels al voor in de toilet. Ook in de badkamer zijn deze beugels heel praktisch. Wanneer langer staan moeilijk wordt, dan kunt u een krukje in de douche zetten. Door middel van wandbeugels komt u dan ook gemakkelijk weer zelf overeind.

Binnendeuren verbreden

Soms weten mensen al jaren van te voren dat ze na verloop van tijd een rolstoel nodig hebben. Ook in dat geval is het meestal zeker mogelijk om in uw eigen woning te blijven wonen. Het verbreden van de binnendeuren is dan soms noodzakelijk.

Door admin