populaire-headsets

OCULUS

Wat is uniek aan de Oculus headset? 

Oculus hielp bij het creëren van de huidige VR-golf door miljoenen dollars in te zamelen voor zijn debuut Oculus Rift-headset op Kickstarter, en het heeft de productie van veel bekende VR-games en films gefinancierd. Het is ook eigendom van Facebook, dus elke vorm van grootschalige sociale VR-push zal daar waarschijnlijk beginnen.

Unieke aspecten van de headset

In de eerste plaats drie headsets van het merk Oculos: de Oculus Go, de Quest en de Rift S. De Oculus Go is een op zichzelf staande headset van het lagere niveau die eenvoudige interacties ondersteunt. De Quest is ook op zichzelf staand, maar biedt volledige bewegingsregistratie en geavanceerde hd controllers. De pc-aangedreven Rift S is een verbeterde versie van de originele Rift. Oculus creëerde ook de Samsung Gear VR-headset, die wordt aangedreven door Samsung-telefoons.

Wie is de ideale klant?

Meestal consumenten, hoewel sommige bedrijven ze wel gebruiken voor professionele VR. De Oculus Go wordt gepitcht als een VR-videospeler, de Quest als een gaming console voor het grote publiek en de Rift als een “gouden standaard” voor VR-gaming. Met name de Quest is gebouwd met het oog op gebruiksvriendelijkheid en gemak, zonder geavanceerde experimentele functies en beperkte rekenkracht.

Wat is het prijsbereik?

€129 plus de kosten van een telefoon voor de Gear VR, €199 voor de Oculus Go en €399 elk voor de Quest en Rift S. (je hebt ook een pc nodig voor de Rift S.) Misschien vind je de Gear VR gebundeld voor gratis met een Samsung-telefoon. Je kan ook vr huren als je het voor een kortere periode wil gebruiken. Je kan de headset koppelen aan je tablet, als je deze ook niet in eigen beheer hebt kun je ook een tablet huren bij Flex IT rent. 

Waar kun je het kopen?

De originele Oculus Rift is met pensioen gegaan, maar de Oculus Go en Gear VR zijn nu beide beschikbaar. Je kunt de Quest en Rift S vooraf bestellen; ze beginnen op 21 mei met verzenden.

HTC

Wat is zo uniek aan de HTC headsets? 

HTC heeft de Vive mede gecreëerd, de eerste grote headset met een breed bewegingsbereik en volledig virtuele handen. De Vive is een van de meest aantrekkelijke headsets voor high-end VR-gaming, en HTC heeft ook een enorme stap gezet in industriële VR.

Unieke aspecten van de headset

De steeds uitgebreider wordende HTC Vive-headset lijn. Er is de kern HTC Vive, een pc-aangedreven high-end headset, en de Vive Pro, een variant met hoge resolutie. De Vive Focus Plus is een stand-alone headset met bewegingsregistratie van binnen naar buiten, vergelijkbaar met de Quest. En de raadselachtige Vive Cosmos zou een pc-verbonden apparaat moeten zijn dat op een dag kan worden aangedreven door een telefoon. HTC heeft deze headsets ook aangevuld met een tracking accessoire dat kan worden gebruikt in custom controllers.

Wie is de ideale klant?

Voornamelijk bedrijven voor training en simulaties, producttesten, computer ontwerp visualisaties en een verscheidenheid aan andere doeleinden. De Vive is ook populair bij VR-arcades, en HTC heeft eigenlijk zijn eigen VR-ervaringscentrum dat bekend staat als Viveland. De aankomende Vive Cosmos lijkt echter meer gericht op fans van thuis games.

Wat is het prijsbereik?

€499 voor de Vive, €599 voor de Vive Focus Plus en €799 voor de Vive Pro-headset (plus de kosten van volg stations en controllers). HTC heeft nog geen prijs voor de Cosmos bekendgemaakt. De Vive, de Vive Pro en de Kosmos hebben allemaal ook een gaming-pc nodig.

Waar is het verkrijgbaar?

De Vive en Vive Pro zijn beide overal verkrijgbaar. De Vive Focus Plus werd in sommige markten op 15 april 2019 uitgebracht, maar in andere werd deze uitgesteld tot later deze maand. En de releasedatum van Vive Cosmos is een raadsel.

Door admin