audiokabel

Het kopen van geschikte audiokabels, zoals een tulp kabel, voor jouw geluidsapparatuur lijkt gemakkelijker dan het is. Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van jouw geluidskabels goed te kijken welke variant je precies nodig hebt. In dit artikel lees je hoe jij een of meer geschikte audiokabels kunt kopen voor jouw geluidsapparatuur. Doe er je voordeel mee en geniet straks ook van het mooist mogelijke geluid op je koptelefoon of in huis.

Kies je voor analoge of digitale kabels

Qua audiokabels zijn er twee hoofdsoorten die onderscheiden worden, namelijk analoge kabels en digitale kabels. Bekende voorbeelden van analoge stekkers zijn tulp kabels. Dit zijn rood/witte tulp stekkers, die ook wel bekend staan als interlink. Deze stekkers worden al jarenlang gebruikt om CD/DVD/Blu-ray-spelers aan te sluiten en zorgen voor een formidabele geluidskwaliteit. Een aanzienlijk deel van de consumenten is echter, toen er digitale kabels kwamen, daarnaar overgestapt. Toch is het niet per definitie zo dat digitale kabels een beter geluid geven. Sterker nog: de kwaliteit van analoge bekabeling die op traditionele leest is geschoeid blijft onovertroffen hoog. Zoek je een goede analoge audiostekker, dan is een tulpkabel ideaal. Een tulp kabel, tulpstekker, cinchstekker of RCA-stekker is een coaxiale stekker die wordt toegepast om audio- en videoapparatuur aan te sluiten.

De lengte van de audiokabel is ook belangrijk

Heb je eenmaal gekozen welk soort kabel voor jou de beste keuze is, bijvoorbeeld een tulp kabel, dan is het nog belangrijk om te kijken welke lengte geschikt is. Veel mensen kiezen voor een lekker lange kabel, zodat ze flexibel zijn om eventueel de apparatuur en/of boxen te verplaatsen. Dat is natuurlijk handig en helpt bijvoorbeeld als je de kamer anders wilt indelen. Je hoeft dan immers geen nieuwe kabel aan te sluiten. Toch hebben langere audiokabels ook nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat hoe langer de kabel is, hoe meer geluidskwaliteit er in principe verloren gaat. Ook is de kans op storingen en draadbreuken groter bij langere bekabeling. Daarom is een goede beschermlaag van de audiokabels cruciaal.

De beschermlaag als aandachtspunt

Met name rond de positie waar de connector is bevestigd, zijn audiokabels en ook computerkabels) kwetsbaar. Daarom kun je beter een audiokabel kopen die bij de connector een sterke beschermingslaag heeft. Deze kabels zijn in de aanschaf wel wat duurder, maar hebben wel een aanzienlijk langere levensduur dan goedkopere kabels die minder goed zijn beschermd.

Door admin