boot kopen

Heb je binnenkort een (lang) weekend vrij? Trek er lekker op uit! Juist zo’n weekendtrip is snel geregeld – als je maar een idee hebt om te gaan doen. Dat kan ook gewoon in de buurt zijn. Of ga net wat verder weg. Dit zijn onze tips en ideeën: waar houd je allemaal rekening mee bij het bedenken van je plan?

Op het water

Als het een zonnig en warm weekend is, kun je eraan denken om het water op te gaan. Zeg nu zelf: is er iets lekkerder dan varen op een zomerse dag? Je kunt een boot kopen om dit regelmatig te doen. Denk aan een mooie motorjacht of zeiljacht. Zeker als je water in de buurt van je woning hebt, trek je er zo op uit. Of rijd een stukje met de boot achter de auto. Een dag of weekend varen voelt als het ultieme gevoel van vrijheid: het is heerlijk om vaak te kunnen doen.

Locatie

Denk na over de ideale locatie voor het weekendje weg. Dit ligt natuurlijk maar net aan je vervoersmiddel. Ga je het water op? Zoek dan naar geschikte wateren om op te varen. In eigen land kan dit onder andere op het IJsselmeer, om een bekend voorbeeld te noemen. Bij een jachtmakelaar vind je een geschikte boot voor jouw avonturen op het water. Naast het water kun je ook aan een locatie op het land denken. Ga je in dat geval het liefst naar een natuurgebied? Of wil je een stad bezoeken? Voor beide opties valt er iets te zeggen. In de natuur kom je lekker tot rust en heb je alle tijd om te wandelen of fietsen. Boek een relaxt natuurhuisje, waar je ook uitgebreid kunt koken. Of waar je heerlijk op de bank kunt hangen, of juist in de tuin kunt zitten. In een stad zoek je dan weer de levendigheid op. Je bent onder de mensen en kunt van alles ondernemen. Wandel gezellig rond in een stad en ontdek de leukste plekjes. Waar heb je behoefte aan? Dit is bepalend in de selectie van de locatie.

Activiteiten

Dat brengt ons tot het volgende punt: welke activiteiten wil je doen tijdens het weekend weg? Ook dit weegt immers mee in je beslissing voor de ideale locatie. Misschien wil je wel een bepaald museum bezoeken. Of vind je het leuk om naar een specifieke toeristische trekpleister te gaan? Daar kun je het reisje op afstemmen – of je nu in Nederland blijft of een weekend weg in het buitenland plant. Bedenk ook waar je wilt gaan eten (een belangrijk onderdeel tijdens ieder tripje!): ga bijvoorbeeld naar een goed restaurant. Zo’n restaurant is er natuurlijk op een heleboel plekken te vinden. En laat een weekend weg nu een uitgelezen moment zijn om van eten te genieten. Daar draait het vaak zelfs (deels) om. Verder kun je nog denken aan actieve uitjes, van een lange wandeling tot een avontuurlijke fietstocht. Ga bijvoorbeeld mountainbiken in het bos, als je daarvan houdt! Of maak er een cultureel weekend weg van, met een bezoek aan een theater of concert.

Weer

Kijk ook goed naar het weer! Is het mooi weer in Nederland? Dan is eigenlijk vrijwel iedere plek van bestemming een succes. Het weer heeft immers toch een grote invloed op de reis. Als het hier grauw en koud is, kun je er ook aan denken om naar een warme en zonnige bestemming toe te gaan. Misschien is het iets zuidelijker gelegen al wel warm bijvoorbeeld. Ben je echt toe aan een reis naar de zon, op een locatie die (veel) verder weg ligt? Dan is een weekend eigenlijk al gauw te kort – mogelijk kun je er nog een paar extra dagen aan vastplakken.

Het is genieten, een weekend weg. En er valt zoveel te ontdekken, in binnen- en buitenland. Trek er daarom zo vaak mogelijk op uit. Zo maak je meteen mooie herinneringen.

Door admin