Het is weer tijd voor een feestje! Of je nu een verjaardag of bruiloft viert, het is altijd leuk om een kaartje te sturen én te ontvangen. Wanneer het moment is aangebroken dat we een persoonlijk berichtje moeten schrijven, lopen we al snel vast: help, en nu? In deze blog vind je een paar fijne tips zodat je binnen no-time een goed kaartberichtje kunt schrijven. 

#1 Wat wil je zeggen?

Een goed begin is het halve werk. Het is daarom goed om voorafgaand het schrijven te bedenken wat je eigenlijk wilt zeggen. Is er een reden waarom je de kaart schrijft? En wat wil je eigenlijk zeggen? Schrijf je voor bijvoorbeeld een verjaardagskaart, jubileum of babyshower? Wanneer dit wat meer duidelijkheid is, dan wordt het schrijven ook een stuk makkelijker! 

#2 One-of-a-kind 

Nee, niemand houdt van saaie standaardzinnen of clichés, dus maak je bericht helemaal uniek. Denk bijvoorbeeld aan anekdotes, inside jokes of herinneringen om het bericht écht helemaal van jezelf te maken. Laat de ontvanger merken dat je echt aan hem of haar hebt gedacht. Dat is altijd een fijn gevoel! 

#3 Kort maar krachtig 

We begrijpen dat het heerlijk voelt om voor een verjaardagskaart vrouw uitgebreide verhalen te schrijven, maar dit hoeft niet. Houd het daarom vooral lekker kort en bondig, en vermijd lange zinnen en moeilijke woorden. Of je nu juist grappig, lief of serieus wilt zijn, met een duidelijk berichtje komt de boodschap het best over.

#4 De juiste toon

Op zoek naar de juiste toon voor het kaartbericht? Bedenk dan wat voor gelegenheid het is en welke relatie je hebt met de ontvanger. Als je bijvoorbeeld een jarige job een kaart wilt sturen, dan kun je schrijven op een energieke, enthousiaste toon. Je laat op deze manier zien hoe blij je bent met de vriendschap. Aan de andere kant, als je te maken hebt met een vervelende tragedie zoals een overlijden, dan is het vooral respectvol om een ​​meer gepaste en ingetogen toon te gebruiken in de kaart. Wanneer je twijfelt, is het belangrijk om te bedenken hoe de ontvanger van de boodschap zal reageren. 

#5 Een lieve wens 

Een kaart sluit je natuurlijk af met een persoonlijke wens of groet! Denk bijvoorbeeld aan een knuffel, kus, groetjes of liefs, zorg ervoor dat het past bij jou en de ontvanger zelf. Dit is de laatste indruk die je achterlaat! 

Heb je soms ook weleens urenlang zitten piekeren over wat je op dat ene kaartje moet zetten? Zo vervelend! Met deze 5 tips schrijf je binnen no-time het perfecte berichtje voor op de kaart. Houd hierbij rekening met wat je precies wilt zeggen en natuurlijk de ontvanger zelf. Maak het vooral zo persoonlijk mogelijk, want ook een kaart is een klein cadeautje waaruit je kunt laten merken dat je écht om iemand geeft. We wensen je veel succes & schrijfplezier! 

Door admin