benodigdheden motorrijden

Motorrijden kan gevaarlijk zijn, volgens onderzoek zelfs 33 keer gevaarlijker dan autorijden. Er is een gezegde dat zegt dat er twee soorten motorrijders zijn: zij die zijn gecrasht en zij die nog niet zijn gecrasht. Laat dat je niet afschrikken, met de juiste uitrusting en motorkleding kun je genieten van hoe geweldig motorrijden is zonder zorgen over veiligheid.

De helm

Het allereerste wat je nodig hebt is een helm. Er zijn veel verschillende helmen en het meest veilig is een integraalhelm. Het ziet er mysterieus uit. Batman draagt ​​een masker. Zorro draagt ​​een masker. Catwoman draagt ​​een masker. Wat hebben ze allemaal gemeen? Ze stralen mysterie uit! Dat is wat een helm doet, naast je hoofd beschermen natuurlijk. Dus voeg een beetje mysterie toe aan je leven met een integraalhelm en je hoofd is direct op de best mogelijke manier beschermd.

Veel helmen worden geleverd met Bluetooth mogelijkheden en luidsprekers die al zijn geïnstalleerd. Je kunt ook kits kopen om deze op een helm te installeren die dat niet heeft. Met Bluetooth kun je telefoongesprekken beantwoorden, naar muziek luisteren en zelfs een routebeschrijving krijgen terwijl je op je motor rijdt. Daarnaast wil je natuurlijk geen hersenbeschadiging. Je wilt over 10 jaar net zo geestig zijn als nu, en je beschermen met een helm is een geweldige manier om dat te doen terwijl je op een motorfiets rijdt.

Motorjas

Een motorjas is een van de meest populaire veiligheidsuitrustingen, vooral omdat het je warm houdt bij koud weer en je er altijd cool uitziet. Er zijn een heleboel verschillende materialen waarvan je motorjas kan worden gemaakt. Ik zou me niet teveel bezighouden met het kiezen van de perfecte eerste jas, want de kans is groot dat je er uiteindelijk meer dan één zult hebben. Mesh is geweldig voor de zomer. En een geperforeerd leren jack voor de lente en herfst, voor de wintermaanden heb je een volledig leren jack nodig.

De meeste jassen beschermen je tegen de elementen. Als je veel op de motor zit, zul je het waarschijnlijk eerder te koud dan te warm hebben, dus een jas is een welkome uitrusting. Er zijn echter tijden dat het extreem warm zal zijn, maar het is nog steeds belangrijk om dan een ​​jas te dragen ter bescherming. Hoewel het dragen van een jas je lichaamstemperatuur kan verhogen en ervoor kan zorgen dat je een beetje gaat zweten, zul je blij als je toch een ongeluk krijgt op die hete zomerdag, want je lichaam is dan veel beter beschermd. Als je bij een ongeluk over de straat glijdt, is het net alsof je met je huid over een bandschuurmachine gaat. Het schraapt letterlijk de huid van je lichaam, waardoor spieren, botten en zenuwen zichtbaar worden. 

Goede handschoenen

Een ander heel belangrijk onderdeel van je motoroutfit zijn handschoenen. Handschoenen zijn misschien nog wel belangrijker dan de jas. Dat komt omdat als je een motor ongeluk krijgt terwijl je door de lucht vliegt, je hoogstwaarschijnlijk gaat proberen je handen uit te strekken om jezelf te beschermen. Als je niets hebt dat je handen beschermt, kun je botten breken, huid verliezen en zelfs vingers verliezen. Handschoenen beschermen je niet tegen alles, maar ze kunnen echt helpen als je een ongeluk krijgt.

Behalve dat ze je beschermen bij een crash, zien motorhandschoenen er gewoon stoer uit. De meeste hebben knokkelbeschermers, zijn gemaakt van leer en zien er geweldig uit. Ze beschermen ook je handen tegen de wind als je weerbestendige handschoenen koopt, of je kunt handschoenen vinden die er meer op gericht zijn om je koel te houden in de zomermaanden.

Door admin