stank-in-de-badkamer

Met de koude wintermaanden op komst blijven deuren en ramen veelal gesloten. De luchtcirculatie in huis wordt een stuk minder en er bestaat de mogelijkheid dat er daardoor een muffe geur waarneembaar wordt in huis. Geuroverlast kan verschillende oorzaken hebben en zeker als de ventilatie een stuk minder wordt kan dit merkbaar worden en voor de nodige overlast zorgen. 

’s Zomers heb je er bijna nooit last van. Vervelende luchtjes die in huis blijven hangen en je leven een stuk minder prettiger maken. Deuren en ramen staan bijna iedere dag open en je woning wordt voortdurend geventileerd. Maar zodra het weer wat kouder wordt en herfstbuien hun intrede doen wordt alles hermetisch afgesloten en kunnen zich verschillende problemen aandienen die voor geuroverlast zorgen. 

Vocht is een van de voornaamste oorzaken van nare luchtjes in huis

Een van de meest voorkomende oorzaken van een muffe geur in huis is vochtophoping. Door een gebrekkige ventilatie wordt vochtige lucht niet langer voldoende afgevoerd en bestaat de mogelijkheid dat vocht zich gaat ophopen op verschillende plaatsen. Denk bijvoorbeeld eens aan condensvorming op de ramen, binnen sijpelend water na een heftige regenbui of het onder water lopen van je kruipruimte. 

Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat vocht in de muren gaat zitten, via de vloer omhoog komt of bijvoorbeeld in je plinten of kozijnen trekt. Dit kan een muffe geur ten gevolge hebben. Daarnaast kan vochtophoping ook schimmel of huiszwammen veroorzaken. Met name in een donkere en enigszins warme omgeving gedijen deze goed, met een nare muffe geur als gevolg.

Teveel stof in huis kan ook een reden zijn dat er een nare lucht hangt

Ook stofophoping kan reden zijn voor geuroverlast. Door een gebrekkige ventilatie kan stof zich ophopen en een muffe geur veroorzaken. Met name tijdens de wintermaanden dien je er daarom voor te zorgen dat je toch met de nodige regelmaat ventileert om overlast zoveel mogelijk tegen te gaan. 

Mocht je er echter niet in slagen om de oorzaken van geuroverlast te achterhalen, dan kun je er altijd voor kiezen om een expert in te huren om het nader te onderzoeken. Met een gedegen luchtonderzoek kan vervolgens achterhaald worden waar geurproblemen vandaan komen en oplossingen gepresenteerd worden. Strooming is een bedrijf gespecialiseerd in het opsporen en onderzoeken van verschillende soorten overlast in je woning en deze te verhelpen of methodes voor te stellen waarmee je deze in de toekomst uit de weg kunt gaan.

Door admin