huis-nieuwe-look-geven

Heb jij zin om jouw huis een flinke upgrade te geven? Maar zie je op tegen het kostenplaatje dat die ingreep met zich mee brengt? Geen wonder, want meubels en stoffering kunnen prijzig zijn – en het zijn dure tijden. Hoe geef je je woning een leuke nieuwe make-over zonder de hoofdprijs te betalen? Lees deze tips!

Breng een nieuw verfje aan

De simpelste en een van de goedkoopste manieren om jouw woning volledig te vernieuwen is de muren opnieuw verven. Kies voor een kleurenpalet dat een totale breuk vormt met de oude tinten. Daarbij is het wel zo verstandig om bij de bouwmarkt te kijken welke kleuren op dat moment in de aanbieding zijn. Ook kan je online op zoek gaan naar restpartijen van een andere renovatie. Hetzelfde geldt trouwens voor behang. Omdat vooral kleine hoeveelheden goedkoop zijn, kan je elke muur een ander behangetje geven – of een slimme combinatie met muurverf uitdenken.

Bezoek de kringloop

Misschien denk je dat de kringloop alleen aftandse spullen verkoopt, maar niets is minder waar. Veel kringloopwinkels hebben een verrassend aanbod van prima tweedehands meubels, leuke decorstukken en overtollige bouwmaterialen. En hier gaan ze écht voor bodemprijzen de deur uit! Scoor dus voor bijna geen geld een prima rolgordijn, eersteklas parket, een grote set dezelfde eetkamerstoelen of een paar antieke vazen. Geef ze een sopje en ze zijn als nieuw.

Bespaar op je nieuwe vloer

Ben je echt helemaal uitgekeken op dat oude vinyl? Regel een betaalbare nieuwe vloer door voor tweedehands te kiezen. Er zijn namelijk bedrijven die gebruikte kantoorvloeren opbreken en voor een goede prijs doorverkopen. Omdat kantoorspullen vaak nauwelijks slijtage vertonen, kan jij voor een prikkie nieuwe tapijttegels of laminaat kopen. En natuurlijk hoef je niemand te vertellen dat jouw woning niet het eerste thuis is van die prachtige hoogpolige vloerbedekking!   

Ga DIY op je meubels

Dure nieuwe tafels en stoelen bestellen is niet per se nodig. Je kunt oude meubels er weer als nieuw uit laten zien of zelfs een volledig nieuw uiterlijk geven. Je beste vrienden daarvoor zijn een (goedkope) schuurmachine en een kwast. Met de eerste verwijder je butsen, krassen en de oude lak. Met de tweede breng je een laag verf aan. Kies voor een ingetogen aardkleur en schilder je andere meubels in een vergelijkbare tint. Of ga helemaal los met paars, groen, blauw en rood door elkaar en creëer een geweldig contrast!

Vernieuw de accessoires

Duik in de details en vernieuw de kleine onderdelen van je woning. Die lijken misschien onbeduidend, maar juist deze accenten kunnen veel waarde toevoegen aan de uitstraling. Nieuwe lampen, stopcontacten en deurknoppen vallen erg op. Mooie nieuwe woonkussens, schilderijen en planten zijn een snelle manier om voor weinig geld een flinke visuele impuls te krijgen. En door nieuwe handgrepen op je meubels te schroeven lijkt het alsof je compleet nieuwe kasten of tafels in huis hebt gehaald.

Door admin