Ledverlichting wordt door steeds meer mensen gekozen. De aankoopprijs is misschien hoog, maar op de lange termijn is het een stuk goedkoper en duurzamer dan gloei- of halogeenlampen. Ledlampen kunnen daarnaast in elke soort ruimte geplaatst worden en voor verschillende dingen gebruikt worden. Het kan gebruikt worden als sfeerverlichting, op kantoor of gewoon in je woonkamer. Veel mensen stappen dus over op ledverlichting, maar dit gebeurt meestal niet in één keer. Doordat de aankoopprijs hoger ligt dan bij gloei- en halogeenlampen, wachten mensen vaak met alles vervangen tot er een lampje kapotgaat. Vervang zo snel mogelijk je lampen, want de aanschaf van ledverlichting heeft heel veel voordelen!

Goed voor het milieu

Gloeilampen gebruiken veel meer energie dan ledlampen. Dit komt doordat 90 procent van de energie die ze verbruiken verloren gaat aan warmte. Maar 10 procent wordt dus gebruikt voor het uitstralen van licht, terwijl dit bij ledverlichting 90 procent is. Dit is dus een enorme verspilling van energie! Wil je graag je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu? Kies dan voor ledverlichting. Daarnaast is het op de lange termijn goedkoper om ledverlichting te gebruiken, omdat ze minder snel kapotgaan.

Levensduur

Als je ledverlichting gebruikt hoef je je niet snel zorgen te maken over de levensduur. Ledlampen gaan namelijk een stuk langer mee dan gloei- of halogeenlampen, omdat ze niet breken door de warmte. Ook zijn ledlampen veel steviger, dus je hoeft zelf niet bang te zijn dat je ze kapot maakt. Doordat gloei- en halogeenlampen vaker vervangen moeten worden, kost dit je om de zoveel tijd veel gaat. Daarnaast worden er dan onnodig veel lampen geproduceerd, wat resulteert in milieuvervuiling. Schaf dus een mooie set led panelen aan voor een duurzame leefomgeving!

Ruime keuze

Er is heel veel keuze aan ledlampen. Tegenwoordig hoef je niet eens alleen te kiezen voor simpele gele of witte lampen, maar kan je ook kiezen voor lampen met een kleurtje of wisselende kleuren. Je hebt ook slimme ledlampen, die zich aanpassen aan het omgevingslicht. Genoeg mogelijkheden dus!

Door admin