tywrap

Stel je eens voor dat je ’s nachts naar huis rijdt en onverhoopt bijna met vier wielen de lucht in gaat als je per ongeluk een verkeersdrempel niet op tijd ziet. In het donker was de verhoging op de weg je volledig ontgaan en je gaat met volle snelheid omhoog. Boem, met een luide klap komt je auto neer en je hoort onder de wagen ineens een flink lawaai. Geschrokken zet je de auto aan de kant om snel te kijken wat er mis is. 

Door de klap tegen de drempel heeft je uitlaatpijp een flinke tik gehad en is losgeschoten. Nu zwengelt hij los onder de auto en raakt de hele tijd de grond. Je kunt zo niet verder rijden, dus je moet op zoek naar iets waarmee je de pijp kunt vastbinden, zodat deze niet meer over het wegdek ratelt en je in ieder geval thuis kunt komen. 

Waarmee kun je een losse knalpijp vastbinden zodat je verder rijden kunt?

Na een kwartier zoeken in je auto heb je echter nog steeds niks gevonden wat je van pas kan komen. Uiteindelijk besluit je om de veters uit je schoenen te halen en hiermee de losgeschoten uitlaatpijp in ieder geval terug onder je auto te binden, zodat je de laatste twintig minuten van je reis naar huis zonder problemen kunt voltooien. Maar je maakt wel een mentale aantekening dat je toch iets in de auto moet hebben liggen waarmee je dit soort problemen wat sneller kunt oplossen en niet tot zoiets drastisch als het verwijderen van je veters hoeft over te gaan. 

Er is altijd wel ergens iets dat onverhoopt losschiet of wat bij elkaar gebonden moet worden. Daarom kan het nooit kwaad om verschillende maten tyraps tot je beschikking te hebben. Of het nu gaat om het vastbinden van je knalpijp, het op het laatste moment moeten sluiten van een koffer op het vliegveld met kleine tyraps of het organiseren van verschillende kabels door ze samen te binden, tyraps zijn de ideale oplossing waarmee je het binnen een handomdraai geregeld hebt. 

Tyraps hebben verschillende namen en vertalingen

Tyraps worden in het Nederlands ook wel kabelbinders, snelbinders, kabelbandjes, bundelbandjes, treksluiters of ladderstrips genoemd. Ze zijn perfect om gemakkelijk verschillende objecten ergens aan of aan elkaar te bevestigen. Wikkel de kabelband om datgene wat je vast wilt maken, haal het ene uiteinde door de kop aan de andere kant, even goed aantrekken en klaar ben je. 

Gemaakt van stevig en slijtvast polyamide, zijn tyraps in allerlei verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Vanzelfsprekend zijn ze in uiteenlopende lengtes en diktes te verkrijgen, afhankelijk van waar je ze voor nodig hebt. Voor eventuele toepassingen buiten, kun je tyraps aanschaffen met extra UV-bescherming, zodat het materiaal langer mee gaat wanneer het bijvoorbeeld altijd in de schijnende zon zit. Voor zwaardere klussen zijn er heavy duty tyraps te verkrijgen. En natuurlijk zijn ze in uiteenlopende kleuren leverbaar en als je wilt kun je tyraps zelfs laten bedrukken.

Door admin