Bijzondere plekken in Vietnam

Eén van de belangrijkste mooie plekken in Vietnam is Halong Bay. Vanuit Hanoi of Cat Ba kun je hier een tour naartoe boeken. Je slaapt dan met een groep één of twee nachten in een hutje op het strand. ’s Avonds ga je feesten, overdag kano je tussen het prachtige rots landschap door, langs drijvende dorpjes.

Ha Giang LoopHa giang loop Vietnam

Er zijn veel bijzondere plekken in Vietnam, maar tijdens de Ha Giang Loop zie je misschien wel de mooiste. Een driedaagse durende motortrip langs adembenemende uitzichten, verscholen dorpjes en kronkelige wegen door de bergen heen. ’s Nachts slaap je in homestays met een groep en kun je verhalen uitwisselen over de prachtige landschappen die je hebt gezien die dag. Van alle mooie plekken in Vietnam is dit misschien wel de mooiste.

Hoi An

Als je op zoek gaat naar reistips Vietnam kom je een paar grote steden tegen. Hoi An is één van de meest bijzondere plekken in Vietnam. De kleine straatjes zijn overdekt met parapluutjes en overal vind je naaisters die prachtige kleren maken. Het ligt ook aan het strand en het is niet zo druk. ’s Nachts kun je kleine kaarsjes het water op laten drijven en is de stad prachtig verlicht.

Andere reistips Vietnam

Als je gaat reizen in Vietnam zijn er nog een heleboel andere mooie plekken in Vietnam. Hanoi, Ho Chi Minh City, Tam Coc en Da Lat zijn plekken die ook zeker de moeite waard zijn!