rente

Historisch lage rentes: goed nieuws voor veel mensen

De huidige rentestanden zijn al een tijd historisch laag. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor wie geld wil sparen of zijn geld belegd heeft. Maar in veel opzichten heeft de huidige lage rente ook tal van voordelen en betekenen de lage rentestanden goed nieuws voor een grote groep mensen. Zo is de lening rente momenteel bijzonder aantrekkelijk. Wil je een bepaald geldbedrag lenen, dan is dat door de lage lening rente momenteel voordeliger dan ooit. Ook voor mensen die een hypotheek willen afsluiten, een autolening willen afsluiten of van plan zijn om andersoortige leningen af te sluiten, is de lage actuele rente natuurlijk ideaal.

Ontwikkeling van historische leenrentes in hoofdlijnen

De lening rente voor een persoonlijke lening is in de afgelopen tien jaar significant lager geworden. Waar in 2010 een gemiddeld rentepercentage gold, uitgaande van een persoonlijke lening van 25.000 euro, van 6.3 procent gemiddeld, is dit rentepercentage in tien jaar tijd flink gezakt naar momenteel een gemiddelde van 3.8 procent voor een persoonlijke lening. Geen persoonlijke lening afsluiten is dus goedkoper dan ooit geworden en, anders dan tien jaar geleden, zelfs voordeliger dan het afsluiten van een doorlopend krediet.
Doorlopende kredieten van 25.000 euro konden in 2010 afgesloten worden tegen een gemiddeld leningspercentage van 5.9 procent. In het afgelopen decennium is dit rentetarief ook flink gezakt, maar minder snel dan de leningspercentages voor een persoonlijke lening. In 2020 kan een doorlopend krediet worden afgesloten tegen een rentepercentage van 4.5 procent.

Welke factoren zijn bepalend voor het rentepercentage?

Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op het rentetarief dat voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten wordt gerekend. Belangrijk is bijvoorbeeld de hoogte van het geleende bedrag. Hoe meer geld je leent, hoe lager de rente die over de lening betaald moet worden. Kies je bijvoorbeeld voor het lenen van een bedrag van 5000 euro (een persoonlijke lening), dan betaal je al snel 6.2 tot 6.3 procent rente over dit bedrag. Bij een persoonlijke lening van 10.000 euro daalt het rentetarief naar zo’n 5.1 procent tot 5.2 procent. Komt het leenbedrag boven de 25.000 euro uit, dan loopt het rentepercentage al snel terug tot zo’n 3.8 procent.

Zelf de actuele rentestand bekijken en vergelijken

Er zijn op internet diverse betrouwbare financiƫle aanbieders bij wie je een vergelijking kunt maken om de voordeligste persoonlijke lening af te sluiten of voor een doorlopend krediet te kiezen. Regel het nu online en sluit de voor jou meest voordelige lening af!

Door admin